Vejen frem, sæt arbejdstiden ned

Behandl os ordentligt har i mange år kæmpet og talt for nedsættelse af arbejdstiden

Nedsættelses af arbejdstiden vil løse en masse problemer med et hug

Vi skal have et rummeligt arbejdsmarked med plads til alle former for mennesker om de kan arbejde få eller flere timer, om de har en uddannelse eller ikke og om de er syge eller raske. Altså er arbejdsmarked som er fleksibelt og mangfoldigt.

Rigtigt mange arbejdspladser som virksomhedsejerne siger nu at de ikke kan finde kvalificeret folk til kan deles op i moduler og nemt udføres på anden vis, men det kræver selvfølgelig der tænkes anderledes og ud af boksen (her mangler vi mere fantasi og viljen til at finde en løsning)

Så har vi alle dem der siger ”hvem skal betale for nedsat arbejdstid” det er en omrokering af pengene, i dag bliver der brugt milliarder af kroner i nytteløs aktivering, praktik osv. og i virksomhederne bruges der timer, hvor medarbejderne kun kan producere det halve eller mindre fordi de er færdige efter flere dage med mange timer på arbejdspladsen.

Hvis vi bruger nedsat arbejdstid, kan man endda få fuld løn med færre timer og medarbejderne producerer det samme og dermed indtjener det samme til virksomheden og derfor vil der kunne gives fuld løn. I de virksomheder som har indført nedsat arbejdstid produceres der mere end tidligere og virksomhederne har fået ikke kun nogle tilfredse medarbejdere, men også fået en større og bedre produktion ud af at nedsætte arbejdstiden, så det er en ren gevinst for virksomhederne.

Det vil løse ensomheden bland de folk der er holdt uden for arbejdsmarkedet, fordi de kommer tilbage til arbejdsmarkedet. Sænkning af stress og depressioner for dem som er i arbejde, er jo en stor gevinst ikke mindst for virksomhederne som skulle medregne dyre udgifter til vikarer, men som nu kan have et stabilt og sundt personale. Dette vil være en sund udvikling også for samfundet.

Lige her og nu i 2019 og i valgkampen har man talt og talt om nummerering i vuggestuer og børnehaverne, man skal have flere ansatte

Nedsætter du arbejdstiden vil forældrene kunne være mere sammen med deres børn og der skal ikke ansættes flere i børnehaver og vuggestuerne

Den danske IT-virksomhed IIH Nordic har vist at ved at tænke ud af boksen og samme tid at have haft modet og troen på det var vejen frem at medsætte arbejdstiden

Så har man fået mindre fravær, mere tilfreds medarbejder og støre overskud, Behandl os ordentligt spørger bare er det ikke alle virksomheds ejeres drøm?

Behandl os ordentligt vil gerne med i et projekt sammen med en virksomhed, som ønsker at nedsætte arbejdstiden samt tænke ud af boksen med at opdele jobbene der er svære at få besat fordi man ikke har de rigtige medarbejder til jobbet, så lad os i sted for opdele jobbet i flere moduler, så opgaverne kan blive løst, husk intet er umuligt for dem der ønsker at løse en opgave, det er mange gange evnerne til at tænke ud af boksen der sætter en bom for at løse opgaverne

Arbejdsuge på fire dage: Dansk virksomhed har øget produktiviteten og halveret sygefraværet

(I den danske IT-virksomhed IIH Nordic har arbejdstiden det sidste år været sat ned til 30 timer om ugen. Produktiviteten er steget med 20 procent, og sygefraværet er mere end halveret.

Medarbejderne i IIH Nordic er glade og tilfredse, og det har de god grund til at være. Deres weekend starter nemlig, allerede når de går hjem om torsdagen – efter en arbejdsuge på 30 timer.

Nu har den danske IT-virksomhed, som udvikler datadrevne strategier, besluttet at fortsætte med den alternative arbejdsmodel, der har givet gode resultater for både medarbejdertilfredshed og arbejdsindsats. Det skriver Børsen.

Virksomhedens administrerende direktør, Henrik Stenmann, fortæller, at virksomheden får lavet det samme på fire dage, som den gjorde, da arbejdsugen var fem dage). (Kilde. Berlingske.dk)

Læs mere på berlingske.dk & iihnordic.dk & frie.dk