Ups, på en fagforening, skulle de ikke være bedre

Behandl os ordentligt har kendskab til dårligt arbejdsmiljø i fagforeningerne

Vi kender til en meget grimt tilfælde i dansk metal på Fyn, hvor en medarbejder bliver mobbet hver dag, fordi vedkommende har påtalt dårligt arbejdsmiljø på afdelingen

Den ansatte blev senere bortvist fra afdelingen med øjeblikkelig virkning og stop af løn…

Behandl os ordentligt synes det kan komme til at virke som at sætte ræven til at passe hønsene, når fagbevægelsen kan give virksomhederne en påtale om deres arbejdsmiljø

Også selv om afdelingen i fagforeningen køre helt af h…… til med arbejdsmiljøet…

Hvis ikke fagforeningerne kan have et ordentligt arbejdsmiljø, hvordan kan de så håndhæve arbejdsmiljøet ude på de forskellige virksomheder. Fagforeningerne ligger inde med alle reglerne, de gode redskaber og meget andet for at skabe et godt arbejdsmiljø, men åbenbart læser man kun på dette når man skal overtale virksomhederne til at have et godt arbejdsmiljø. Måske skulle fagforeningerne til at se indad for at forbedre deres eget arbejdsmiljø og så overføre det til virksomhederne ved at fortælle om hvordan de selv har gjort det og hvor der kom et godt arbejdsmiljø ud af det.

Så længe ræven ikke har lært om arbejdsmiljø kan ræven jo heller ikke passe på hønsene.

Det kunne være en anden instans skulle se overtage det job.

Går grædende fra møder

(Tilsynet beretter blandt andet om “grove, nedværdigende og nedladende udsagn” rettet mod medarbejdere, at ansatte går grædende fra møder, og at de bagtales og skældes højlydt ud foran andre.

Medarbejdere fortæller selv, at de kæmper med søvnbesvær og tristhed som følge af deres job.

De seks påbud er givet, uden at Arbejdstilsynet har haft en særlig indsats over for fagforeninger, oplyser tilsynet.

Set i det lys er det et højt antal påbud. Det mener Peter Hasle, professor i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet.

– Det er en relativt lille branche på landsplan, ligesom jeg vil sammenligne fagforeninger med andre kontorarbejdspladser.

– Så i lyset af, hvor mange påbud der normalt gives til kontorarbejdspladser, og når de ikke beror på en særlig indsats over for fagforeninger, så synes jeg, det er mange påbud, siger han).(Kilde. Dr.dk)

 Læs mere. www.dr.dk