Udlejning af jord til solcellepark er en lukrativ forretning for dansk landmand

Behandl Os Ordentligt siger

Nu har de danske landmænd begyndt at leje deres jord ud til solceller parker på agerjord

Der bliver brugt 360 hektar til solenergiparken, lejeaftalen løber i 30 år.

Spørgsmålet er om det er en god ide at bruge landbrugsjord til solcelleparker.

Hvad hvis der bliver brug for at produkter flere fødevare, og dermed bruge mere jord.

Hvis vi kikker tilbage i tiden, har vi et eksempel som kan minde lidt om det Tange sø elværk, der skabte man en kunstig sø ved at nedlægge 16 små landbrugs gårde, fordi man havde brug for strøm, kort efter havde man fødevare mangel og kunne godt have brugt landbrugsjorden til at producere fødevare.

Det kan jo blive ret besværligt hvis aftalen løber i 30 år, så er det jo ikke bare lige at ændre på, så det er muligt at få mere produktions jord frigivet fra solcelleaftalen

Landmanden siger selv det vil være vanskeligt at tjene så meget par hektar ved selv at avle forskellige ting på sin agerjord, det er langt bedre at have solcellerne til at stå på sin mark.

Så bliver han også fri for alt det arbejder med at tilberede agerjord til såning og derefter skal der høstes, alt det arbejder forsvandt med en underskrift på solcelleaftalen.

Tro ikke at Behandl Os Ordentligt ikke går ind for solceller, mener bare solcellerne skal placeres andre steder, så vi beholder den gode jord til fødevare for vi bliver jo ikke færre i verden, men befolkningstallet stiger år for år. Og lad os så få alle de solceller vi kan få op på steder som alligevel ikke benyttes til noget som fx på alle bygninger og mange andre steder.

God forretning

(Kvalitetsjournalistik kræver investeringer. Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link. https://agriwatch.dk/Nyheder/Landbrug/article12398547.ece.
Kopier og videresend ikke artiklen. Det er i strid med ophavsretsloven og vores abonnementsbetingelser.

“Hvis jeg udelukkende dyrkede kartofler, kunne jeg måske tjene mere på det, men det kan jeg ikke på den her jord, så det er skønnere med en fast årlig indtægt, der ikke afhænger af vejret,” siger Per Christensen til avisen. Lejeaftalen løber i 30 år. Dermed kan Per Christensen se frem til at hente rundt regnet 15 mio. kr., hvis man regner ud fra den laveste sats). (Kilde. agriwatch.dk)

Læs mere på agriwatch.dk