Tør du fortælle dit postnummer

Der var for flere år tilbage i tiden et Tv-program der hed vis mig dit køleskab og jeg skal fortælle hvem du er, der kunne en såkaldt ekspert fortælle hvem der boede i lejligheden eller huset. Tv-programmet bedømte ud fra at se hvilken mad personen/personerne levede af.

I dag vil man ikke se køleskab men postnummeret i sted for

I dag er det postnummeret der kan fortælle hvor lang en levealder borgerne har

Det har vist sig gennem den senere tid at resursestærke borger søger til storbyerne

Det har så dobbelt effekt at hvor resursestærke er søger endnu flere resursestærke hen

Der hvor de resursestærke er, er der langt bedre handlemuligheder, bedre vare at købe

Læge, speciallæge, tandlæge og mange mange flere der arbejder i servicefagene, søger hen hvor der er resursestærke.

Så det er meget, nemmer at komme på sygehuset, komme til læge, komme til speciallæge, tandlæge og meget andet inden for service

Der er også masser af specielle butikker der sælger kvalitets vare, fødevare og meget andet

Det har så også vist sig at levealderen i disse områder er op til 6 år længere

Her bugner det ikke med mælk og honning

 Går vi så den modsatte vej, ud uden for storbyerne så kommer vi ud til en masse småbyer/kommuner så har ladet sig købe til at tage imod de folk der er på førtidspension, fleksjob og kontanthjælp fordi de storbyer hvor de resursestærke bor vil ikke have dem i deres byer

Det har så også gjort sådan at i de kommuner hvor der er flere af den slags borger som flytter ud i af en eller anden grund, er blevet ramt hårdt, der er ikke rigtigt nogle læger, speciallæge, tandlæger og andre der yder service, ja man kan måske oven i købet sige at det kun er dem som ikke er dygtige nok til at få job i storbyerne som må nøjes med et arbejde uden for storbyerne og for borgerne uden for storbyerne kan jo så stille spørgsmål til om denne gruppe læger mv. er dygtige nok eller om det er affaldet som borgerne uden for storbyerne må nøjes med.

Der er så heller ikke en masse specialbutikker de flytter ud i dette område fordi der er ikke resursestærke, men det er folk fra lavtlønsindkomstområdet

Det er jo ikke den der bruger en masse ekstra på at købe gode sunde fødevare, de har problemer nok med bare at få den daglige føde

Alle de ting lagt sammen giver så facit at de lever dårligere mere usund og derfor op til 6 år kortere, det har så den fordel set med økonomiske øjne at pension, fleks ydelse, kontanthjælp og den lavtlønnede ikke skal udbetales til dem i så mange år.

Kan der ændres på alle de dårlige tal for de laveste i samfundet?

 Det tror Behandl os ordentligt godt det kan uden en masse embedsfolk og politikers indblanding…

Vi skal bare indse at hovedformålet med vi lever er vi skal overleve, så skal vi tænke ud af boksen med vores boliger og laver utraditionelle boliger.

Vi skal selv ud at have fingrene dybt begravet i muldjorden og avler alt slags rodfrugter vi kan leve af ude at bruge kunstgødning samt sprøjtemidler.

Der er meget vi selv kan gøre, men orker vi det og ønsker vi at gå imod strømmen. I dag taler man om at må undvære ting, men måske skal vi spørge os selv om vi har brug for alt det vi køber og bruger, men måske skulle se efter meget vigtige værdier som vi lige som har lagt på hylden eller pakket ned i en kasse for mange år siden. Tag kassen frem og se livet med nye øjne og mærk efter i din krop om der er noget du mener skal laves om og forbedres.

Se & hør mere Tv2 Østjylland