Styre KL den danske fagbevægelse

Behandl Os Ordentligt siger.

Vi ved jo alle sammen at når en medarbejder er syg har der været en beskyttelse på at værkfører eller mester ikke har kunne besøge medarbejderen for at tjekke om de virkelig var syge.

Den har der så allerede været klippet i, så værkfører eller mester godt må kikke forbi og ønske god bedring (medarbejderens rettigheder smuldre) ikke godt for medarbejderen.

Loven siger at værkfører eller mester må kikke forbi, men der står intet om at den syge medarbejder skal lukke op for værkfører eller mester.

Nu kan man så høre at efter vi har haft Coronavirus blev der lige pludselig en masse medarbejder som arbejdede hjemme fra via pc/nettet.

Man kan så læse at kommunerne har åbnet for idepakken til besparelse bla. med ved at medarbejder som arbejder hjemme fra godt kan arbejde noget selv om de er syge.

Borgmesteren siger godt nok medarbejderne selv skal være med til at vurdere om de kan arbejde når de er syge.

Behandl Os Ordentligt synes det virker til kommunerne har fat i den lange ende angående medarbejdere der bliver syge. Medarbejderen kan føle sig presset af andre medarbejdere, så de ikke tør sige nej til at arbejde hjemme under sygefravær. Fagbevægelsen kan sige og skrive hvad de har lyst til, for når det handler om fyringer så kan kommunerne fyre medarbejderen uden fagbevægelsen kan gøre noget ved det. Medmindre der er tale om en ulovlig fyring. Bliver definitionen på hvornår en medarbejder er syg og dermed høre under loven vedr. sygefravær og ulovligt fravær med fyringsgrundlag pga. en medarbejder mener sig for syg til at arbejde hjemmefra, så vil vi se en glidebane som føre til at det bliver arbejdsgiveren som bestemmer hvornår en medarbejder må defineres som syg og dermed ikke i stand til at arbejde hverken i virksomheden eller hjemme. Dermed forsvinder medarbejderens sikkerhed for at kunne være syg i eget hjem.

Behandl Os Ordentligt tror ikke kommunerne gør noget som er ulovligt de har jo advokater der er langt dygtigere end advokaterne i fagbevægelsen, men kommunerne vil udnytte det og gå lige til kanten og lidt mere. Det vil føre til at private virksomheder kan gøre det samme.

 HK: Du er syg, når du er syg

(Kommunal lyder potentialet for at arbejde hjemmefra som syg som en glidebane for medarbejderne.

– En sygemelding fra en medarbejder er en sygemelding. Hvorvidt der skal foretages noget i løbet af dagen er ikke ledelsens opgave at vurdere, lyder den kontante melding fra formanden i 

HK

 Kommunal, Lene Roed.

Ifølge borgmestrene skal medarbejderen også selv være med til at vurdere, om personen kan arbejde på sin sygedag.

– Det er ikke noget med at tvinge folk til at arbejde, mens de er syge, men i stedet at give en fleksibilitet i arbejdslivet. Tag for eksempel barnets første sygedag. Der er man ikke selv syg, men der er gode grunde til at blive hjemme, siger Martin Damm). (Kilde. dr.dk)

Læs mere på dr.dk