Små robotter kan hjælpe økolandmændene

Behandl Os Ordentligt siger.

Lyder rigtigt lovende hvis de små robotter kan overtage lugning af ror og andre afgrøder i det danske landbrug/gartneri så der kan spares på gift og tunge diesel maskiner der trykker jorden hårdt sammen hvor de køre

Danmark vil kunne spare import af sukkerrør:

(Meget af det økologiske sukker, der er på markedet i dag, er rørsukker transporteret fra Sydamerika eller meget længere væk. Så det vil være et positivt og meget vigtigt element i den økologiske sukkerproduktion, at vi kan lave lokalt produceret sukker til danske forbrugere, siger Bo Secher til dr.dk).

Behandl Os Ordentligt synes godt om man forsker i soldrevne robotter til at ud føre arbejde i (første omgang økologisk landbrug) landbrug/gartneri og måske hvem ved måske kan robotterne udvikles så de kan bruget mange andre steder og spare på gift, benzin/diesel og det vil hjælpe på vores miljø og være med til at skære ned på forureningen på vores jordklode

Der er en rigtigt god ting mere ved robotterne, jo flere vi får af dem, jo mere kan vi sætte arbejdstiden ned her i Danmark og på hele verdensplan

Kan revolutionere landbruget

(Når Michael Olesen bakser med opstartsfejl og funktioner, der lige skal finjusteres, er det et meget godt billede på, at vi er i begyndelsen af en udvikling.

Men også en udvikling med et stort potentiale, vurderer Jørgen E. Olesen, der er professor på Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet og ekspert i klima og fødevarer.

– Det er i virkeligheden starten på noget, der godt kan blive en revolution i forhold til, hvordan vi tænker både mekanisering af landbruget, og hvordan landbrugets produktionssystemer ser ud, forklarer han.

Helt konkret kan robotterne være med til at sænke behovet for pesticider – både fordi bekæmpelsen af ukrudt sker mekanisk, men også fordi det gør det muligt at have marker med flere forskellige afgrøder, hvilket giver en række fordele.

– De bliver mindre følsomme over for forskellige sygdomme og skadedyr og mere tolerante over for ekstreme klimahændelser og så videre, forklarer Jørgen E. Olesen.

Derudover betyder brugen af mindre maskiner, at der ikke er så stort et tryk på jorden, så kvaliteten lettere kan opretholdes.

Det kræver dog en villighed fra landbruget til at investere i teknologien, hvis det for alvor skal rykke, vurderer Jørgen E. Olesen. Samtidig skal der være vilje til at kigge på reguleringen.

– Det nytter jo ikke, at der kører en robot, hvis det kræver, at der står en mand derude og kigger på den. Det skal være autonomt selvkørende på markerne). (Kilde. dr.dk)

Læs mere på dr.dk