Skal vi styres af robotter

Robotterne kommer
(Det er en fremtid, hvor Udlændingestyrelsen skal sætte turbo på sin digitalisering, og det kan med fordel ske ved på flere områder at indføre robotteknologi i løbet af de kommende år.

Styrelsen har allerede gennemført et pilotprojekt med brug af robotter til at behandle opholdskort. Sammen med andre faktorer gør det Udlændingestyrelsen velegnet til på lang sigt systematisk at arbejde med robotteknologi.

Sådan lyder det i en budgetanalyse, som Altinget har fået aktindsigt i, udarbejdet af Struensee & Co. samt Zangenberg & Company, der forudser, at robotterne på længere sigt vil kunne sikre styrelsen tocifrede millionbesparelser. 

Allerede inden for de næste par år skal Udlændingestyrelsen gerne have indført robotter til at udføre delprocesser inden for opholdskort, fakturering og behandling af processer i familiesammenføringssager, fremgår det af styrelsens mål- og resultatplan for 2019.

Det er dog langtfra ensbetydende med, at robotter kommer til at klare al sagsbehandling, pointerer Niels Henrik Larsen.

“Jeg er ikke af den skole, der ser, at robotter kommer til at afløse alle mine medarbejdere inden for en årrække. Der er så stor brug for tankens arbejde i det her hus, fordi vi har så komplekse sager og svære skøn. Men jo, teknologien vil helt klart kunne hjælpe os med nogle konkrete delprocesser i sagsbehandlingen,” siger han). (Kilde. Alting.dk)

Behandl os ordentligt siger:

Deltog i et møde i Aarhus hvor man oplyste folk om fremtidig brug af robotter på jobcentrene til sortering af ledige og virksomhedernes grovsortering ved ansættelse af medarbejdere

(Den slags robotter der er tale om, er en pc der er indstillet til at stille folk diverse spørgsmål og derefter grovsorter folk i forskellige bunker)

Det vil dermed sige at det er en software program som er lavet med bestemte funktioner. Hvis spørgsmålet lyder ”hvor mange gram grønsager spiser du om dagen” og du svare mindre eller mere end det som programmet er programmeret til, så ryger du i affaldsbunken. Det kan også være der spørges til om du er rødhåret eller hvor meget du vejer, så ryger du også i affaldsbunken alt efter om det passer til det som er programmeret ind. Så den som stor for selve programmeringen kan lade sine følelser eller overbevisninger kan få indflydelse på om hvilken bunke en borger ryger i og dermed også hvilke muligheder eller forløb borgeren udsættes for efterfølgende

Behandl os ordentligt synes det er med til at gøre tingene endnu mere upersonligt, det korte af det lange er jo man ikke vil bruge kræfter på alt det ”affald” som søger job (skræmmende). Oprigtigt er der jo desværre både jobcentre og virksomheder som ser folk som samfundets affalds gruppe.

Man burde i stedfor bruge sine kræfter på at finde metoder til at vi kan få alle ind på arbejdsmarkedet i stedet for at skubber man det såkaldte ”affald” helt ud over afgrunden

Vi er alle mennesker

Vi skal huske ALLE er mennesker, uanset hvem vi er, hvordan vi ser ud, hvad vi skulle have af små skavanker, så kan vi bruges på arbejdsmarkedet. Det samme gælder om vi er faglærte eller ufaglærte, så kan alle bruges. Det er kun et spørgsmål om vilje det.

Det handler om at finde en model med det antal timer der passer til den enkelte, samt passer til de opgaver som den enkelte skal udføre. Der er plads til os alle også robotterne. Robotterne skal tages i brug for at folk ikke nedslides og ødelægger menneskerne i en tidlig alder. Arbejdsmarkedet skal også lære at en person ikke skal lave den samme arbejdsfunktion hele sit liv men skifte tit, så nedslidning undgås.

Det ville man kunne kalde velfærd…

Læs mere på Altinget.dk