Skal vi gå i tænkeboksen

Jeg har i løbet af de seneste fem år oplevet

(At børn og unge i stigende grad kommer til mig med søvnproblemer, ondt i maven, tristhed, manglende lyst til at gå i skole – alt sammen symptomer, der bunder i stress. Og det interessante er jo, at hvis voksne mennesker bliver stressede, så sygemelder man dem. Det gør man ikke med børn – de skal bare tage sig sammen.

Ulla Dyrløv sidder i sit køkken i hjemmet i Søborg. Få hundrede meter herfra ligger hendes travle psykologpraksis, som børn, unge og deres forældre opsøger, når livet og trivslen ikke kan falde i hak.

– Det nye er, at jeg oplever, at børn helt ned til 10-årsalderen kommer ind med stress, fordi de ikke ved, hvad de vil være, når de bliver store. Da jeg selv var barn, fik man jo også det spørgsmål – men man tog det ikke alvorligt. Det var bare noget med at fyre et eller andet af: ”Jeg vil være brandmand!”. Sådan er det ikke mere – præstationssamfundet er rykket helt ned i børnegenerationen, og der er blevet lagt et usynligt tæppe af forventninger ud over vores børn). (Kilde. Femina.dk)

Behandl os ordentligt siger

Kikker vi tilbage i tiden var børnene forældrenes guldklumper, man ville gerne være sammen med børnene og opleve ting sammen med dem og nyde samværet ved spisetiderne

I dag, køre et familieliv med 385 km i timen mange gange uden chauffør, børnene skal i vuggestue, børnehave, nulteklasse eller skole, her skal man i en stadig yngre alder lære sprog, matematik, dansk skrivning og læsning, man skal dygtig gøre sig så man kan få et godt job, så man kan få hus, bil, mand, måske sommerhus, på ferie flere gange om året i udlandet, så man på ingen måder er dårligere stillet end sin familie, omgangskreds eller nabo.

Når børnene kommer hjem fra vuggestue, børnehave, nulteklasse eller skole, så skal der handles ind, børnene og deres forældre ”køre” til hver deres fritidsaktivitet. For det giver point og noget at tale om næste dag på jobbet eller til familiefester.

Folk skal også have tid til at være sammen med kammerater og kollegaer for at se Tv, høre musik, være på de sociale medier uha puha hvor går verden og hverdagen med lynnende fart, forstår godt børnene bliver stresset og skal tage medicin fra 5-årsalderen og forstår også godt hvorfor der er mange mennesker som får andre mere alvorlige sygdomme, da et menneske ikke kan klare en så stresset hverdag år efter år.

Det kan være at vi som en del i samfundet skal tænke på hvordan vi undgår stress og om alt det vi i dagligdagen laver egentligt, er så vigtigt. Måske skal vi se på hvor stresset vores hverdag er og om der kan vælges fra eller gå fra at skulle gøres en gang i ugen til en gang i måneden eller når der er overskud til det.

Folk som bevæger sig over hele landet, kan tydeligt mærke at der er dele som fx København er en by hvor alle har travlt og de bevæger sig utroligt hurtigt i forhold til, hvis du kommer bare 30 km uden for København så daler hastigheden på den måde at folk bevæger sig og det føles bedre og som om folk har mere tid og overskud til bare at sige ”hej”. Over hele landet kan vi finde områder hvor folk har kørt sig op i hastighed fordi de har utroligt svært ved at nå alt det som de mener der ligger på deres skuldre

Stop op og tænk over dit liv og ikke mindst for dit og dine børns helbreds skyld

Læs mere i femina.dk