Skal forskere ikke kunne tale frit

Hvordan kan det være at folk som forskere ikke kan udtale sig frit om de ting der sker på universiteterne rundt omkring i det ganske land.

Behandl os ordentligt har også haft direkte henvendelser fra folk som er den anden ende nemlig dem på offentlige ydelser her især fleksjob kan risikere at få advarsler om fyring, hvis man ytre sig om arbejdsgiver eller de ting som foregår på en arbejdsplads.

Man skulle jo synes de ting der sker på de forskellige universiteter, lige netop frit skulle kunne fortælles og deles ud til befolkningen, det tyder det så åbenbart på der ikke er muligheder for at gør.

Forskere på universiteter skal åbenbart også til at passe på med at fortælle om deres politiske holdninger og evt. utilfredsheder som der jo kan være på en arbejdsplads og her altså også på et universitet.

Derimod holder man hinanden i skak og spiller et meget hård og kynisk spil hvor faktisk ingen er vinder men derimod er alle taber og bliver tit og ofte til at lave lorte opgaver som ingen ønsker at lave, hvis de fortæller diverse ting fra universiteterne.

Det er jo forfærdeligt at forskere ikke kan udtale sig til et medie uden at de skal gå og være bange for de kan blive fyret. Hvor langt er samfundet nået og i hvilken retning.

Er det en udvikling vi gerne vil være en del af og fortsætte med eller kunne det være på tiden at forskere sætter en stopper for dette evt. i samarbejde med andre uddannelsessteder og universiteter.

Det kan da ikke være rigtigt at forskere og andre skal ligge under for en sådan udvikling

(En forsker på Aarhus Universitet, der ønsker at være anonym, fortæller, at vedkommende selv er blevet advaret af kolleger mod at være for åbenmundet:

“Hvis du har professordrømme, kan du godt glemme alt om det, hvis du kommer i konflikt med ledelsen. Du ryger direkte bagerst i køen, har flere sagt til mig”. Andre repressalier, forskeren har hørt om, er, at ledelseskritiske medarbejdere pludselig bliver pålagt upopulære arbejdsopgaver, som fylder hele arbejdstiden, så de ikke har tid til at forske. Andre bliver overflyttet, og flere har også hørt om, at kritiske medarbejdere er røget i fyringsrunder, selvom de ikke burde stå først for.

Vedkommende har svært ved at vurdere, hvor udbredt det er, da mange vælger at tie om deres oplevelser af skam). (Kilde. Forskerforum)

Læs mere på Forskeren.dk