Sådan har det jo altid været, svært at være det samfundet kalder syg

Behandl os ordentligt siger:

Det har altid været sådan at banker/sparekasse har stillet speciale regler og krav op når det gælder sygedoms ramte kunder samt fattige kunder

Så vil banken/sparekassen ikke låne ud uden ekstra garanti og forsikring af kunden, lige netop der går pengeinstitutterne med både livrem, seler og endda en ekstra snor. Det har også altid været de fattige eller mindre bemidlede kunder som ikke har haft over 50.000 kr. som kapital, der har betalt højere renter og måtte nøjes med dankort som også er påført høje gebyrer. I nogle banker/sparekasser kan man ikke engang få et dankort, men tvinges til at benytte et MasterCard med høje renter og gebyrer.

Man kan sige den lavestlønnede, de syge, de ældre og de fattige i Danmark er dem som må betale for at de bedre stillede kan få fordele i banker/sparekassen.

Det som kan undre Behandl os ordentligt helt vild er at da Danske bank var ved at gå på røven kom regeringen med 24 milliarder på bankens glatte ansigt og så spiller pengeinstitutterne fandango i dag og vil vælge og vrage mellem kunderne efter eget godt befindende, det kan ikke være rigtig man ikke skal være mere lydhøre over for kunderne uanset om de er ramt af sygdom eller fattigdom eller er mange milliardærer, så må der være nogle mere ensartet regler

Her kan vi se der er tale om et lån på 75.000 kr. til en kunde de betegner som syg så hæver man renten fra 8% til 11,25%

Har det derimod været en kunde der skulle låne 75.000.000 kr så ville renten have gået nedad i sted for opad…

Fra 8 til 11,25 procent i rente

(Djurslands Bank ville stadig gerne give Nanna Inie Strømberg-Derczynski lånet. Men uden forsikringen blev renten højere. Hun fik nu tilbudt at låne de 75.000 kroner til 11,25 procent i stedet for de 8 procent, som havde været på tale i første omgang.

– Jeg synes, det er er noget pjat, at depression stadig er stigmatiseret. Det er jo ikke sådan, at fordi man har influenza, kan man ikke forsikres.

– Som jeg ser det, sker der noget med min hjerne en gang imellem, som gør, at den har lidt svært ved at finde energi til ting. Jeg synes, det er fuldstændig absurd, at det betyder, at de ikke vil forsikre mig, siger Nanna Inie Strømberg-Derczynski.

Nanna Inie Strømberg-Derczynski valgte dog at optage lånet alligevel og undersøgte ikke, om hun kunne få det billigere i andre banker.

– Jeg havde ikke lyst til at skifte bank, fordi det er en besværlig proces. Men havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, havde jeg aldrig optaget det lån. Jeg troede ikke, jeg havde andre muligheder, siger Nanna Inie Strømberg-Derczynski.

Hendes oplevelse i Djurslands Bank vækker forargelse i Landsforeningen for psykisk sundhed, Sind.

– Jeg er forarget. Det er ikke rimeligt, at man oveni at være ramt af en psykisk lidelse – uanset hvor svær eller let den er – skal betale ekstra penge for at låne i banken, siger Knud Kristensen, der er landsformand i Sind). (Kilde dr.dk)

Læs mere på dr.dk