Så er den galt igen

Behandl Os Ordentligt siger

Det er mere reglen end undtagelsen når det gælder noget der går galt enten ved Skat, Udbetaling Danmark eller andre offentligt ind standser…

Skulle faktisk tro offentligt ansatte ikke har styr på noget eller de ikke bliver orienteret ordentligt når det hele tid går galt på den ene eller anden måde igen og igen

Danmark har i mange år været et lille dejligt land der har haft en velfærdsstart, men alle de ting vi har set de sidste 10-15 år, er der mere og mere der tyder på vi er rykket fra velfærdsstat til under stregen og blevet en bananrepublik hvor man ikke har styr på love og regler et sted man laver love og regler med tilbagevirkende kraft, det er en tilbagegang der virkelig vil noget når det handler om at være en velfærdsstat

Behandl Os Ordentligt må undre sig meget over det så hurtigt har kunne gå denne vej med vores samfund, når det handler om hjemløse, udsatte, handicappede, pensionister og arbejdsløse, kikker vi på overklassen ser det langt bedre ud for dem og deres velfærd.

De overtager mere og mere storbyerne i Danmark, når det handler om indre struktur og på boligområdet, her har de fået lavet det sådan at fra midten af middelklassen og ned efter

de kan ikke længere bo i indre byområder, hvor der før var alment boligbyggeri, det er der ingenting af i dag, det er gjort til rigmands ghettoer

Strid om en lovfortolkning

(Den pludselige overbebyrdning af Udbetaling Danmark skyldes en længerevarende strid om en pensionslov, der trådte i kraft i 2015.

De nye regler introducerede den såkaldte kalenderårsmodel, som gjorde det nemmere for pensionisten at forstå sin pension, og samtidig blev pensionen koblet sammen med forskudsopgørelsen fra Skat.

Med loven ændrede Udbetaling Danmark praksis og bestilte et nyt, dyrt it-system.

Men nogle år senere – i juli 2018 – blev der kastet grus i maskineriet, da en styrelse under Beskæftigelsesministeriet kendte Udbetaling Danmarks fortolkning af reglerne ulovlig.

Siden har skiftende regeringer på den ene side og kommunerne, Ældre Sagen og Udbetaling Danmark på den anden ligget i tovtrækkeri om reglerne.

– Vi synes, det er helt skørt: Loven blev administreret på en måde, som, alle mente, var den rigtige, og så sidder der nogle jurister og spekulerer på, om den lov nu er lavet helt efter det bogstav, som var intentionen, siger Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg Kommune og næstformand i Kommunernes Landsforening (KL).

Tidligere på året slog beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) så i bordet og beordrede Udbetaling Danmark til at rette ind efter den nye fortolkning.

– Den her sag er en rigtig, rigtig gigantisk stor sten i skoen, som vi desværre ikke kan trylle væk, men som skal håndteres både bagudrettet og fremadrettet, siger Peter Hummelgaard.

– Det handler om at følge loven. Det har Udbetaling Danmark så ikke gjort i en årrække, og der er vi nødt til at sige, at vi ikke kan have, at pensionisterne bliver snydt, fortsætter han.

Ældre Sagen er dog ikke enig i ministerens udlægning.

– Udbetaling Danmark har bygget deres pensionssystem ud fra en model, som alle troede var rigtig. Og så kommer man pludselig flere år senere og siger hovsa, det var forkert, siger Claus Blendstrup, chefkonsulent i Ældre Sagen). (Kilde. dr.dk)

Læs mere på dr.dk