Så ændre man forældreintra til den nye AULA fra næste år

Behandl os ordentligt siger:

Skoleintra/forældreintra var stedet hvor lærer og forældre kommunikerede om børnene, man mente der var for mange fejl i dette system, derfor ændre man det, til noget bedre

Det nye hedder Aula, Behandl os ordentligt spørger hvad tænker mange lidt ældre på når man siger aula, vil tro tanken dukker frem med forhallen i skolen hvor alle skolens elever samles i hver morgen til morgensang og nyt eller orientering fra skoleinspektøren

Behandl os ordentligt tro ikke det er på den måde det nye system aula vil eller skal fungere, for hverken forældrene eller eleverne

Aula er et system hvor man simpel hen samler alle de oplysninger som er om den enkelte elev, det skulle hedde sig at aula opbevare og passer på elevens data, alt fra sygefravær, prøver, samtale mellem forældre og lærer, kort sagt alt hvad den enkle elev fortager sig fra første skoledag til eleven forlader skolen

Behandl os ordentligt stiller spørgsmål ved hvem får adgang til disse oplysninger, når man har alle data på eleven fra de starter i skolen til de forlader skolen, kan man sammenholde, sammenligne alle eleverne, man kan endda lave socialudrensning af nogle elever, hvis man synes de falder udenfor normen og ikke kan klare alle de prøver eleverne bliver testet i

I sådan en database som aula vil man også have oplysninger om hvem forældrene er og hvilken social lag de kommer fra i samfundet, samt om forældrene har andre problemer.

Aula vil følge eleverne resten af deres liv fordi data bliver samkørt og har du som barn haft en dårlig barndom vil den følge dig resten af liver og barnet skal som voksen stå skoleret overfor ting som personen helst vil glemme og aldrig har været skyld i, men det kan det blive.
Aula kan også have den effekt at en ældre bror som har været lidt af en ”ballademager” i skolen (pga. denne ikke kunne sidde stille og måske svært ved indlæringen), så vil skolen automatisk se efter samme ”symptomer” hos lille bror og så skal der ikke meget til for at blive placeret i samme kasse som sin store bror. En meget uheldig udvikling.

Her vil skoleskift ikke hjælpe for denne Aula er jo landsdækkende og der er på ingen måde en ny chance for en ny start for eleverne.

De elever som kommer fra de forældre, samt den underste lag i samfundet, kan man bruge til prøveklud at pædagogiske eksperimenter og undervisningsformer

Behandl os ordentligt vil sige som der var en elev fra de mindre årgange der sagde til forældrene da vedkommende kom hjem fra skole, hvorfor skal jeg ikke lære mere om det jeg ved noget om i sted for at lære en masse om det jeg ikke ved!!!

Rigtigt godt spørgsmål siger Behandl os ordentligt

 Sagt om den nye database aula…

 Du får, hvad du har brug for, nemlig overblik

CAMILLA HOFFMANN

Anledning til at ændre kommunikationen

(Aula har været med til at begynde en selvransagelsesproces i Gladsaxe Skoles kommunikation.

Og folkeskolen nordvest for København har allerede ændret praksis i deres digitale kontakt til forældrene, så der er mindre stress forbundet med at følge med i sine børns skolegang.

– Vi har prøvet at gøre det muligt kun at gå på Aula én gang om ugen ved ikke at lave løbende opdateringer, men derimod samle beskeder om fredagen, så man som forældre er godt med, hvis man kun ser på Aula i weekenden, siger Camilla Hoffmann.

Hun mener, at en af fordelene er, at al relevant information er samlet i Aula, så forældrene ikke skal bruge tid på at gætte sig til, hvor et dokument er henne.

Camilla Hoffmanns opfattelse er, at forældrene, der har været en del af pilotordningen, synes, Aula er mere enkelt at bruge.

– Det er nemlig ikke længere en rodebutik, siger hun). (Kilde dr.dk)

Hvad er aula

Læs mere på dr.dk

Hvad siger lærerne på folkeskolen.dk