Opråb fra Behandl os ordentligt

Vi oplyser, rådgiver folk via mail med love, regler og vedtægter, hvis der er noget vores medlemmer synes er svært at forstå eller de ønsker at få hjælpe til at få Behandl os ordentligttil at se på om de har fået det korrekte svar eller afgørelse, fra kommune, jobcenter, læge eller hvad ved vi….

VIGTIG OPLYSNING TIL MEDLEMMERNE

Vi er meget taknemlig for de mails der er skrevet af hjertet og fortæller hvad og hvordan ting er sket, samt om det kan passe

MEN vi kan ikke svare ud fra denne slags mails, vi kan forstå hvad i skriver og fortæller ingen problem i det, men kan ikke gå ud og hjælpe jer med at klage over det som I er utilfreds med uden at have fået original tekst af afslaget, hvor begrundelsen står og hvilken lov og paragraffer der er lagt til grund for afgørelsen.

Der er gældende love som alle også det offentlige system må forholde sig til og overholde og det gør vores frivillige også, når de sidder med jeres mails og skal finde ud af, hvor i lovgivningen der er at det offentlige system har svigtet jer.

Hvis der er tale om en situation eller et brev i vil klage over, så er det altid en god ide at bede den som har underskrevet brevet om at henvise til evt. lovgivning eller andet som er lagt til grund for brevets tekst.

Får du nej til noget du har bedt om hjælp til er det en afgørelse og en sådan kræver et skriftligt svar selv om mange kommuner nøjes med at ringe til borgeren og oplyse om svaret, men da må borgeren bede om at få det på skrift som borgeren har krav på. Dette sker tit, når der er tale om boligstøtte, hjælpe til flytning, indskud osv.

Husk også at et afslag skal gives skriftligt med tydelig klage vejledning. Den skal ligeledes påføres med dato for klagefrist.

VIGTIG OPLYSNING alt det papir, breve og dokumenter I sender til os i vedhæftet fil downloades ikke, men læses i mailen. Jeres mail samt vedhæftede filer slettes efter vi har besvaret jeres spørgsmål og når i ikke har flere tillægsspørgsmål til samme mail. Skulle I senere have spørgsmål til samme sag kan i blive nødt til at sende papir, breve og dokumenterne igen. De frivillige hos Behandl os ordentligt er nøje udvalgte og er underlagt tavshedspligt, så ingen kan fortælle det i skriver videre. I visse tilfælde benytter vi advokater til at hjælpe med besvarelserne, men disse får ingen persondataoplysninger eller mails at se. Det foregår på den måde at de frivillige stiller spørgsmål til advokaten og som så bruger det til besvarelse af jeres mails.