Ny ferielov

Efterårsferien og sommerferien næste år kan blive påvirket af overgangen til ny ferielov. Så overvej at gemme feriedage, hvis ikke du vil betale af egen lomme.

Der sker ændring i feriereglerne som træder i kraft 1. september 2020, så er du i tvivl om hvad der sker og hvordan det bliver fremover, så kik på beskæftigelsesministeriets nedenstående links og her vil du kunne læse en masse og se en video om ændringerne.

Hvis du er ansat og på arbejdsmarkedet så læs om feriepenge her

Hvis du lige er kommet i arbejde så læs om feriepenge her

Vil du kun se og lytte til videoen så afspil den her

Den fulde tekst vedr. ny ferielov findes her

Beskæftigelsesministeriet hjemmeside om ny ferielov

Vær opmærksom på at perioden for den optjente feriepenge 1. september 2019 til 31. december 2019 vil blive indefrosset. De penge som indefryses, kommer i en særlig fond som hedder Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriepenge og kan først blive udbetalt når man forlader arbejdsmarkedet.

Er du medlem af en fagforening råder vi dig til at tale med dem hvis du er i tvivl og hvad der bliver ændret og hvorfor.

Der er altid mange der er bange for at blive snydt når der sker den slags ændringerne men efter sigende, så er der ingen der bliver snydt, siger advokat Evelyn Jørgensen.

Lov om Ferie læs loven her

”Bliver jeg snydt?

Bliver man så snydt for seks feriedage? Nej, det gør man ikke, svarer advokat i FH, Evelyn Jørgensen.

– Man bliver ikke snydt for antal feriedage i alt. Det er kun et spørgsmål om ferieplanlægning: I det forkortede ferie år efter de hidtidige regler, fra 1. maj til 30. sept. 2020, har man kun sparet 16,7 dage op, svarende til det forkortede opsparings år 1. jan til 31. aug. 2019. Hvis man gerne vil holde 4 uger i juli måned, har man altså ikke opsparet feriepenge nok –men kan supplere med evt. ret til 6. ferieuge, eller bruge en evt. overført 5. Ferieuge”.

(Kilde: advokat Evelyn Jørgensen) (denne mener jeg godt vi kan slette, da det ikke er direkte fra loven)