Nogen kan bruge social udsatte frikort men ikke nær alle

Behandl os ordentligt siger.

Da det sociale frikort kom på gaden, lød det nærmest som en kæmpe forløsning, men tror nærmer det gør sådan at flere politiker kan skjule sig bag den og sige vi har gjort noget for at hjælpe de sociale udsatte, synes mere det virker som fodre hund med egen hale politik

Man skal jo også gerne kunne noget som hende artiklen omhandler, hvis man skal kunne bruge den sociale frikort til noget

Behandl os ordentligt Tror ikke helt på alt er så rossenrødt som det lyder i artiklen og tror også at det er den stærkeste del af de sociale udsatte som får gavn af kortet (og det er jo så også fint)

Behandl os ordentligt kunne godt tænke os svar på hvordan politikerne har tænkt sig at en hjemløs eller misbruger kan tage et job uden at have en fast adresse og ikke kan undvære sin daglige dosis af stoffer. Mon politikerne har sat sig ordentligt ind i hvad det vil sige at have flere psykiske diagnoser og om der findes virksomheder som, har tid og kapacitet til at have syge mennesker i job

Her kan du se lidt om hvad en sociale frikort er:

Det sociale frikort 

Et socialt frikort giver i 2019 og 2020 mulighed for at tjene op til 20.000 kr. skattefrit om året oven i offentlige ydelse. Det gælder eksempelvis kontanthjælp, uddannelseshjælp eller førtidspension.
For at få det sociale frikort kræver det:

  • At du har særlige sociale problemer. Måske er du hjemløs, misbruger eller lider af en eller flere psykiske lidelser.
  • At du opfylder betingelserne for at modtage hjælp eller støtte 
  • At du ikke har været i en SU-berettiget uddannelse inden for de seneste 12 måneder.
  • At du ikke har haft en arbejdsindkomst på over 10.000 kr. inden for de seneste 12 måneder. 
  • At du opfylder opholdskravet for ret til at få kontanthjælp eller uddannelseshjælp. 

Kilde: Københavns Kommune

Et forsøg, der gerne må fortsætte

(Det sociale frikort er en to – årig forsøgsordning for alle kommuner, som begyndte i januar 2019 og løber året ud.

– Der er flere psykisk sårbare, som har en lejlighed, der har haft gavn af det. Hvor det måske har været tiltænkt hjemløse på gaden. Men lad os nu få det i gang, lad os sørge for, at det også er der i næste periode, siger Mia Nygaard. 

Hun var i 2016 sammen med Liberal Alliance med til at foreslå muligheden for et social frikort.

Dengang var det særligt tiltænkt hjemløse på Vesterbro, som ville kunne tjene en 50’er helt skattefrit på eksempelvis at hjælpe med praktisk arbejde.

–  Vi skal kigge på, om det sociale frikort er blevet lidt for besværligt for de hjemløse. Når det skal evalueres efter to år, skal man kigge på, om det er for bureaukratisk. Samtidig skal vi blive bedre til at matche den enkelte borger, der gerne vil have et frikort, med de virksomheder der er, siger Mia Nygaard). (Kilde. tv2lorry.dk)

Læs mere på tv2lorry.dk