Miljø i storbyen

Man taler hele tid om miljø og co2 udslip, så det vil jo være helt oplagt at laver haver på taget af alle højhuse i storbyerne.

Behandl os ordentligt synes det er forfærdeligt at man vil lukke denne slags gode eksperiment til fordel for parkeringspladser.

Behandl os ordentligt håber der findes en løsning så taghaverne kan forsætte og endda endnu mere udbredt, runden om i andre store byer i Danmark.

Det er jo helt fantastisk man kan have alt fra diverse afgrøder, til høns og bier.

Man kunne jo nemt udbygge ideen til også at have kaniner, geder samt drivhuse til tomater og augurker.

((Vi mener, at Københavns Kommune har begået en klokkeklar fejl

Livia Urban Swart Haaland, grundlægger, Øster Gro

Men nu er det atypiske økologiske landbrug lukningstruet på grund af et krav i Byggeloven om parkeringspladser på tagfladen.

Da det hedengangne bilauktionshus i 1974 fik byggetilladelse, var det med 23 p-pladser på taget og seks p-pladser i gården. Det betyder, at på den tagflade, hvor Øster Gro-projektet i dag befinder sig, er der i kommunens tegninger altså 23 byggelovs p-pladser, som dog aldrig reelt har eksisteret. Byggelovspladser er, når man bygger nyt, og der bliver stillet krav til p-pladser på matriklen)). Kilde Tv Lorry

Problemstillingen i dette er at der på den ene side er godkendelse til 23 p-pladser på taget og selv om disse aldrig har været brugt og ejer ikke ønsker at gøre brug af dem, så findes der en lov om at der skal være et bestemt antal p-pladser til hver virksomhed og denne altså 23 p-pladser. Det ser ud til at der er folk i kommunen som absolut ikke ønsker denne økologiske tagfarm for der er jo bare tale om en forlængelse af en bevilling som i de tidligere år.

Behandl os ordentligt mener ikke det kan være rigtigt at en kommune kan undlade at give en forlænget dispensation, så længe en kommune ikke kan dokumentere, at virksomheden har brug for p-pladser på taget. Det burde da være virksomheden som skal kunne stå inde for egen ejendom og virksomhed også virksomhedens p-pladser.  Behandl os ordentligt kan nemt se ideen udbygget til at omfatte shelter og tiny house evt. til hjemløse.

Læs mere