Med genteknologi Crispr kan forskere med stor præcision mutere

Behandl os ordentligt siger:

Hvad vil det helt præcis sige, jo det betyder altså ændre – planters gener og dermed give dem nye egenskaber.

Den form arbejder man også med i Danmark, der er forsker som siger det er en nødvendighed at arbejde med Crispr når klimaet ændre sig og det snart kan være tørvejr eller nærmere tørke og andre tider kan det regne i meget lang tid, samt der kommer flere og flere oversvømmelser, det gør det meget svært at dyrke en masse afgrøder når vejret bestemmer hvor stor/lille høsten bliver…

Hvis vi bruger Crispr kan man ændre på planternes gener og gøre sådan at de er ligeglad med om det er tørke eller masse af regn, så kan der stadigvæk avles fødevare til mennesker og dyr, forskerne ved bare ikke hvad der sker når planterne kommer ud i naturen, kan man styre det eller vil de planter med ændre generne på overtager alt i naturen

Sidst men ikke mindst, vil det påvirke mennesker når dyrene der bliver slagtet og spist af os mennesker, spiser den slags planter, samt de planter der bliver spist af mennesker, vil det kunne gøre skade på os mennesker

Behandl os ordentligt siger til alle vores medlemmer, tag stilling til hvad I mener om den slags, er i skeptisk og bange for hvad der vil ske hvis og når de slipper planterne løs i naturen, så tag afstand fra dem og stil krav til de ansvarlige om det ikke må bruges…

Det vil måske være bedre at gøre noget ved det som ændre vores klima, der er bare en ulempe at der skal ske noget her og nu, så det vil ændre vores liv radikalt

En mutation er bedre end tusinde

(Men en ting er, hvad teknologien kan.

Genetisk modificerede afgrøder har været heftigt diskuteret. Blandt andet fordi det kan være svært at gennemskue de fulde konsekvenser af at ændre i planters gener.

Hvad hvis de nye superplanter slipper ud i naturen? Og kan det have helbredsmæssige konsekvenser for dyr eller mennesker at spise GMO-afgrøder?

De bekymringer holder ikke Henrik Brinch-Pedersen vågen om natten.

– Jeg har ingen bekymringer overhovedet. Alle vores moderne afgrødeplanter er genetisk optimerede. Og i forhold til hvad vi gør allerede i dag i planteforædlingen, har de nye teknikker en markant mindre indgriben. Det er en klar forbedring, siger han.

I dag udsættes planter ofte for kemi eller stråling for at skabe gen-mutationer hurtigere, end de kommer helt naturligt. Men det er en u specifik metode, som ofte betyder mange tusinde ændringer.

– Pointen ved de nye teknikker er, at der ikke laves utallige ukendte mutationer – men én enkelt. Katastroferisikoen er tilsvarende mindre, vurderer Henrik Brinch-Pedersen). (Kilde nyheder dr.dk)

Læs mere på dr.dk