Man bliver mobbet hvis man ikke er som de andre

Behandl os ordentligt siger: Det er en utrolig dårligt undervisnings/uddannelses form vi har her i landet, når man har forståelsen for at det at være klog og kunne uddanne sig kræver at man er boglig og sidder med næsen i bøgerne. Nogle mener at hvis man ikke lige er til at side med næsen nede i bøgerne (så næsen bliver helt sort), så er det noget galt og man hører hjemme i en specialklasse.

Fordi man havner i en specialklasse, bliver eleven jo bare udsat for samme skuffe, altså næsten i bøgerne. Det virker jo ikke lige 1-2-3 når det er det med at side med næsen dybt begravet i bøgerne man ikke lige er til.

Bare fordi man ikke er boglig og god til at sidde med næsten i bøgerne, så skal vi huske det fortæller jo at eleven er helt sikkert dygtig og gode til mange andre ting. Det er ressourcer samfundet skal benytte sig af. I stedet for at gøre livet surt for dem som ikke er boglige.

Det er her vi kunne ønske os at de kreative fag/uddannelse/undervisning kommer noget mere ind i vores undervisningsform her i landet

Vi skal gøre alt for ingen føler sig udenfor med undervisning i den form og dosis der passer den enkle elev. Ligeledes bør vi turde være åbne overfor at afprøve andre og nye undervisningsformer af.

Det løser ikke problemerne for den enkelte at blive sat i specialklasse, tvært imod skaber det mange problemer når eleven kommer væk fra sine klassekammerater og dermed stemples af både lærer og elever. Det kan ikke undgå at hele familien får et knæk når den høre det.

Der er svært og være anderledes og mobningen hænger lige over hovedet

(Kun fem af mine allerbedste venner ved, at jeg går i specialklasse. Resten af mine venner har jeg indtil nu holdt det hemmeligt for. De tror bare, jeg går i en helt almindelig klasse.

Jeg har gået i specialklasse i to år, fordi jeg var dårlig til dansk og rigtig dårlig til matematik. Jeg er blevet bedre til dansk, men matematik har jeg stadig megasvært med. Sådan har det været, så længe jeg kan huske.

Hvis jeg sidder i en time og skal lave et regnestykke, kan jeg bryde helt sammen, hvis jeg ikke kan finde ud af det. Først bliver jeg rigtig ked af det, og så bliver jeg nervøs og begynder at ryste. Hvis det bliver rigtig slemt, går jeg ud på toilettet og græder, fordi jeg føler mig så dum.

Jeg går i 10. klasse og er i skole fra 8.15 til 11.35, men det er ikke hver dag, jeg møder op. Når jeg er i skole, sidder jeg for det meste bare og kigger ud ad vinduet, indtil jeg har fri). (Kilde. Tværs Dr. P3)

Læs mere på Dr.dk