Månedskortet til ældre forsvinder ikke endnu

Behandl os ordentligt siger:

Der skrivers at det er for at “harmonisere” rabatterne i Øst- og Vestdanmark og det kan der være noget om, men hvorfor så ikke sætte priserne ned i Vestdanmark for de er alt for høje og derfor har alle bil også de ældre.

De må se på hvorfor de ældre i Vestdanmark køre bil og ikke bruger offentlig transport for det har vi selv prøvet. Det er umuligt at bo i Vestdanmark uden bil. Ingen offentlig transport i nærheden og når den endelig er der så er priserne så høje at en pensionist ikke har råd til at benytte den.

Nogle busser i Vestdanmark stopper med at køre i de tyndt befolkede områder kl. 18:00 og andre før. Hvilken arrangement, koncert, teater aktivitet kan man gå til, når man skal være hjemme før kl. 18:00???

Sådan er livet for de mange i Vestdanmark. I Vestdanmark er afstandene meget lange fx den tætteste aktivitet vi kunne gå til lå 25 km fra min bopæl og da vi en søndag skulle være der kl. 12:00, så tænkte vi at vi ville tage bussen pga. bilen ikke kunne køre, men så viste det sig at der ingen bus kørte før 13:00 det ville sige vi kunne være til aktiviteten kl. 14:00, men der var aktiviteten jo afsluttet. Noget andet var at busserne var svære at komme op i for ældre mennesker da busserne har meget høje trin og den ikke kunne sænkes pga. de tit ikke virker.

Til de priser i Vestdanmark og i yderområderne på Sjælland, så er det ikke noget man gør på en folkepension for så begynder det at gå ud over andre ting som den daglige mad eller ture til sygehus mm.

Det er ikke kun de ældre men også helt unge der køber bil fordi de ikke kan nå til uddannelsesstedet til tiden om morgenen eller til de arrangementer som uddannelsesstederne afholder og som indgår i de unges uddannelse

Åbent for nytænkning

(- Men i Movias bestyrelse er vi åbne for, at DOT kan justere i modellen, så den for eksempel indfases over en længere periode.

Der står dog intet i pressemeddelelsen om, hvordan Movias nye model vil se ud.

Den oprindelige løsning udløste stor politisk kritik, fordi mimrekortene forsvinder. Blandt andet har SF’s gruppeformand, Jacob Mark, harceleret over, at hans mormor mister sit mimrekort.

Transportminister Benny Engelbrecht kalder på Twitter beslutningen om at lave en ny model for “klog”.

– Klogt af DOT at udarbejde et forslag til en anden model for pensionistreformen. De prisstigninger, vi har hørt om, har været meget voldsomme, og jeg forstår godt, at mange borgere har følt sig utrygge ved, hvordan det vil påvirke deres hverdag). (Kilde. bt.dk)

Læs mere på bt.dk