Månedens tema nedsæt arbejdstiden

Ned med arbejdstiden, så bliver der brug for flere på arbejdsmarkedet

Behandl os ordentligt siger:

En af de ting man kan gøre er at nedsætte arbejdstiden, så er der brug for flere på arbejdsmarkedet og så er der færre som bliver fyret, samt virksomhederne skal bruge flere hænder og så er det tvunget til at tage seniorerne, det skulle ej heller være det værste mange af dem har jo livs lang erfaring med masse af forskellige ting

Husk på bliver arbejdstiden nedsat vil det samtid betyde der er færre som bliver nedslidt, på grund af hårdt arbejde, en eller anden sted er det da forfærdeligt at man arbejder i mange år og mange timer og skal ende sine dage på en særlig pensionsordning fordi man er nedslidt, så må det da være bedre at nedsætte arbejdstiden og forbygge nedslidning

Vi skal huske på der er nogen når de falder ud af dagpengesystemet falder de helt ud af samfundet og modtager overhovedet slet ingen ydelse og kan blive tvunget ud i at må forlade hus og hjem, er det takken for en langt arbejdsliv at man kan ende på gaden og få sid mad i en varmestue

Behandl os ordentligt vil mene nedsat arbejdstid kunne hjælpe her

(– Vi ser det allerede, og der vil komme en støt stigende gruppe af ledige ældre lønmodtagere, der ender i en økonomisk sump, fordi de ikke har helbredet til at arbejde videre, eller fordi de bliver sorteret fra af aldersforskrækkede arbejdsgivere, siger han til Politiken.

Opgørelsen viser, at næsten 1500 personer i alderen 50-64 år mistede dagpengeretten forrige år. Godt 400 af dem fik hverken løn eller offentlig ydelse i stedet.

Regeringen har lovet at hjælpe de lønmodtagere, som er mest nedslidte, med en særlig pensionsordning. Det er dog endnu ikke meldt ud, hvem der vil blive omfattet af den ventede ordning.

De ledige seniorer, som både kan og ønsker at arbejde, får ingen gavn af den, påpeger Per H. Jensen, professor i samfundsvidenskab ved Aalborg Universitet.

Han frygter, at der skabes et proletariat af seniorer, der falder udenfor, fordi det kan være enormt svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

– De må vente længere og længere på folkepensionen. Og det er næsten umuligt at få kontanthjælp, siger han til avisen). (Kilde. /ritzau.dk)

Læs mere på fagbladet3f.dk