Lang tid i systemet skader folks liv

Behandl Os Ordentligt siger

Er man blevet syg eller røget ud af dagpengesystemet og havner i kommunens trædemølle, så ved de fleste vel efterhånden (eller gør de?) hvad det vil sige.

Der er blevet skrevet mange artikler i dagspressen samt mange bøger om dette emne

Politiske debatter om de emner i massevis men lige lidt har det hjulpet og det er nærmest bare blevet værre og værre.

Det er jo set gennem tiden at diverse kommuner nogen værre end andre har brugt syge, social udsatte og arbejdsløse som er faldet ud af arbejdsmarkedets systemet som støvsuger til at hive store millionbeløb hjem til kommunekassen fra statskassen, man kan ikke sige det er et kønt syn når man tænker på hvad de personer som bliver brugt som støvsuger har været i gennem af lidelser og ydmygelse af værste skuffe

Behandl Os Ordentligt kunne (gentage) så mange gange at dette billede vil sidde fast på nethinden. Desværre så er der indgået en aftale mellem socialrådgiver, kommunerne, byrådspolitiker, landspolitiker, erhvervslivet, virksomheder, domstole og politiet om der ikke skal gøres noget for at ændre de ting som sker og har sket i masse af år og i mange tilfælde kun er blevet værre og værre, hmm… det kan simpelthen ikke passe der har været så stærke kræfter der kunne have fået det ændret…

Kikker man tilbage i tiden gik man op i at hjælpe borger der var i problemer, så de hurtigst muligt kunne komme tilbage til deres normale liv, så de kunne klare sig selv.

Da viste man hvad ordet kommune og forvaltningsloven betød fællesskab. I dag er alt mere en kamp om hvem der skal side på flæskesværen og mæske sig i overflod. Sagsbehandlere får bonus udbetalt for at få flest i arbejde uagtet om det er til gavn for borgeren, da bonus altid vil have en indflydelse på en afgørelse. Ligeledes sendes folk ud i praktik eller andet gratis i arbejde, hvor man til side sætter diverse lægelige vurderinger og lægeerklæringer, så kommunerne kan være med til at forværre den enkeltes helbred.

Lang kontakt = mange negative oplevelser

(Syge danskeres møde med det kommunale jobcentersystem er nemlig langt fra positivt, viser en undersøgelse foretaget af Psykiatrifonden og Landsforeningen Sind.

Og jo længere en kontakt, som den sygemeldte har med jobcenteret, jo større er risikoen for et væld af negative oplevelser.

Allerede efter et års kontakt med jobcenteret øges risikoen for at have “belastet livskvalitet” med 3,4 gange sammenlignet med dem, der kun har været knyttet til systemet i et halvt år, viser undersøgelsen.

Og risikoen for, at en person har tanker om, at livet ikke er værd at leve på grund af jobcenteret, øges også markant allerede efter et års kontakt med jobcenteret, viser rapporten, som netop er udkommet i sin fulde længde.

Også oplevelsen af, at man har fysiske og psykiske symptomer i kroppen op til et møde med jobcenteret øges markant, når man har været mindst et år i kontakt med systemet, konkluderes det). (Kilde. fagbladet3f.dk)

Læs mere fagbladet3f.dk