Kommunerne har oplysningspligt


Vi skal alle huske at det er ikke altid forædlingsfristen gælder, selv om kommunerne siger sagen er faldet ind under forædlingsfristen, kommunen skal først og fremmest have overholdt deres oplysningspligt eller gælder forædlingsfristen ikke.

 

Her vil Behandl os ordentligt oplyse: At der er mange kommuner som ikke overholder deres oplysningspligt, så har du en sag som er faldet ind under forædlingsfristen, så find den lige frem igen og evt. få gratis retshjælp til at se på om der skulle være kød på sagen og om kommunen har overholdt deres oplysningspligt.

Vi har et eksempel, da FOA i Mariagerfjord gennemgik en arbejdsskadesag.

Det er FOA Mariagerfjord, der opdager, at Struer Kommune ikke har betalt Karen-Grethe ydelsen, da de gennemgår hendes papirer i forbindelse med hendes arbejdsskadesag i 2013. Det fortæller Kenn Andreasen, politisk ansvarlig i FOA Mariagerfjord.

Landsretten har dømt Struer Kommune til at betale medlemmet 83.465 kr. i manglende ydelse i perioden 2008 frem til 2013 sammen med procesrente og sagens omkostninger.

Forældelsesfristen kan suspenderes

Struer Kommune afviser dog at efterbetale invaliditetskravet, fordi de mener, at forældelsesfristen ikke er overholdt. Men landsretten har nu afgjort, at forældelsesfristen kan suspenderes, fordi medlemmet ikke kendte sin ret, mens Struer Kommune intet gjorde for at vejlede hende om det. (Kilde: FOA Mariagerfjord)

Så derfor husk altid, tro aldrig på det du for at vide i første omgang, eftertjek altid selv og få nogen til at kikke på din sag en ekstra gang, så du er 100 % på alt er overholdt til punkt og prik, det vil være træls hvis der var sket fejl og du godt kunne gøre mere i din sag.

Læs mere: