Kølehætte til kræftpatienter

En kølehætte kan forhindre, at man taber håret under kemobehandling. Men den tilbydes kun på kræftafdelingen i Hillerød.

Det skriver Nordsjællands Hospital i Hillerød

​Minimering eller forebyggelse af hårtab. – Flere undersøgelser har vist hårtab ved kemoterapi kan minimeres eller helt forhindres ved kølehættebehandling i forbindelse med kemoterapi. – Kølehættebehandling i ambulatoriet består i, at du får en silikonehætte på, hvor igennem der løber nedkølet vand. Formålet er at nedkøle hovedbunden til 5 grader.

Hætten skal på 30 minutter før kemoterapi start, skal være på under kemoterapi indløb og 1 timer efter kemoterapien er indgivet. –  Er du interesseret i at høre mere om kølehættebehandling kontakt sygeplejersken i ambulatoriet” (Kilde Hospital Nordsjælland)

Behandl os ordentligt synes sundhedssystemet har meget kraftigt slagside, nærmest som et skib i meget kraftigt havsnød.

Finder man denne slags metoder som kan hjælpe kraftramte personer mener vi at alle kræftramte i hele landet skal have samme mulighed så de ikke taber håret

Det er en stor chok for mange der får kræft så har man ikke brugt for at få en nedtur med man taber håret.

2 kvinder Kikki og Benedikte vil give den gode behandling, som de har fået videre, til andre kvinder, ved at lave indsamling til kølehætter til alle hospitaler.

Godt initiativ men Behandl os ordentligt mener ikke det skal være en sponsor opgave men der imod en samfundsopgave, så alle har mulighed for at få den samme behandling uanset hvorfra du kommer i landet.

Her er lidt oplysning om kølehætten:

KØLEHÆTTE-BEHANDLING

  • Har du spredt brystkræft, er der 70 procent sandsynlighed for, at du bevarer håret, hvis du bruger kølehætte, viser internationale studier.
  • Får du forebyggende kemo mod brystkræft er der otte til ti procent chance for, at du bevarer håret med kølehætte, viser internationale studier.
  • Generelt er der afhængigt af hvilke kemostoffer der gives ​​​​​​mellem otte og 94 procent sandsynlighed for at man beholder håret, hvis man burger kølehætte-behandling.
  • Der er ikke lavet nogle større, danske studier af effekten.
  • Kræftafdelingen deltager lige nu i et forskningsprojekt sammen med 13 andre lande, der fokuserer på livskvalitet og hårtab.

(Kilde TV Lorry)

Læs mere