Kaster sig ud i store udfordrende 

HVAD ER BORDERLINE OG ADD? 

Borderline:
Borderline er en personlighedsforstyrrelse, der giver voldsomt svingende følelser med store op- og nedture. Man føler sig usikker, på hvem man er, og føler en indre tomhed. Man er ofte impulsiv, og ens relationer til andre kan være præget af kaos.

ADD:

ADD står for Attention Deficit Disorder. Det er en form for ADHD, hvor H’et, som står for Hyper, er udeladt. Det er kendetegnet ved koncentrationsbesvær og let til at blive distraheret af egne tanker og ydre stimuli. Man kan også have svært ved overblik og tænke frem og tilbage over tid.

Kilde: Psykiatrifonden og ADHD-foreningen

Behandl os ordentligt synes det er fantastisk klaret af Astrid Jensen, nå vi ved hvilken diagnoser hun fik da hun blev indlagt som 12-årig, borderline, ADD og depression.

Hun fik at vide hun aldrig ville komme til at bo alene eller få en uddannelse men det har ikke holdt stik, hun har fået en uddannelse som sosu-hjælper og hun bor nu i sin autocamper hun selv har ombygget og det har hjulpet hende at have den slags bygge projekter når hun har haft svære tider med sin psyke.

Behandl os ordentligt spørger om vi ikke kan lære af det hun har gjort og udrettet, så vi kan hjælpe de mennesker der er ramt af den form for sygdom, på denne anderledes måde Astrid Jensen har vist.

I stedfor vi forsætter med at give de mennesker den samme behandling som vi har gjort i mange år, selv om vi godt kan se det ikke virker optimalt…

Her kunne Behandl os ordentligt virkelig tænke sig vi tænker kraftigt ud af boksen både med nye boligformer de kan bo i, samt nye arbejdsformer.

Det som nok før det vanskeligt for politikerne og tænke ud af boksen fordi de ikke må tænke i en bane. Det vil sige at hver enkelte person som skal hjælpes, skal projektet tilpasses den enkelte og her hjælper det ikke man sætte 10 ensartede campingvogne op, men giver plads til den enkelte kan udfolde sig som ønsket og samtidig gøre så den enkeltes både kan få hjælp og arbejde selvstændigt uden indblanding.

Igen et arbejdsområde, hvor det er arbejdet som skal tilpasse sig efter mennesket og absolut ikke som det er i dag.

Læs mere tv2nord.dk