”Jeg lever i ufrivillig isolation”

”I Aalborg sidder 29-årige Jeanette Strøm. Hun har netop afsluttet en universitetsuddannelse og er på alle måder klar til at prøve kræfter med livet. Trods fremadskridende muskelsvind vil kommunen kun bevillige Jeanette 3,5 times hjælp om ugen, så hun lever i ufrivillig isolation hjemme uden mulighed for et ungdomsliv”.

(Kilde: Muskelsvindfonden)

Behandl os ordentligt må undre sig rigtigt meget over kommunernes holdning til folk der er handikappet, vi mener det må være den fornemmeste opgave at sørge for handikappede får et godt liv og kan leve og ager så tæt som muligt på det samfund alle andre lever i.

Hun er rigtigt meget afhængelig af venner, veninder og familiens hjælp, det er hendes bedstemor på 75 år der hjælper hende ud ad døren hver dag når og hvis hun skal ud, hun synes det ville være mere rigtigt hvis det var omvendt, så det var hende der skulle hjælpe hendes bedstemor.

Hun ville også gerne til koncert og ud og nyde en øl/kop kaffe med sine venner, det kan hun kun hvis bedstemoren har tid og kan tage med.

Behandl os ordentligt kender ikke sagen og hele den indhold, men noget er der da gået galt i denne sag siden Jeanette Strøm ikke kan få hjælp. Loven siger jo helt klart at man skal have hjælp i det daglige, hvis man ikke kan klare sig som handicapped på lige fod med andre i samme alder uden handicap. Så Behandl os ordentligt undre os over hvordan en bedstemor på 75 år skal gøres til værge og plejer for et familiemedlem på 29 år. En bedstemor på 75 år kan aldrig gøres forpligtiget til at pleje og passe en på 29 år bare fordi de er i familie med hinanden. Behandl os ordentligt håber at sagen vil blive undersøgt nærmere, så Jeanette Strøm kan få den hjælp hun har brug for og kan få sig et liv trods sit handicap.

Muskelsvindfonden