Hvorfor stiger hjemløsheden i Danmark

Vi kan se der er en støt stigning af hjemløse i Danmark

Ifølge hjemløsetællingen fra 2017 er antallet af unge hjemløse i Danmark steget med knap 1200 personer i de sidste otte år, hvilket er en fordobling. Der er omkring 6600 hjemløse i Danmark, og 2300 af dem er unge hjemløse”.

 Det overrasker ikke Behandl os ordentligt at vi har et stort problem med hjemløse, der er stadigvæk mange mennesker som synes alle hjemløse bare kan tage sig selv i nakken og komme i gang, mange mener jo at vi i Danmark har vi et velfærdssamfund og ingen sulter og alle kan få en bolig hvis man vil og kæmper for det.

Det lyder fint, når der siges vi har boliger nok, men har landet boliger som kan rumme folk som hjemløse og hvor er det lige de boliger ligger i landet. Ikke mindst hvordan skal en hjemløs kunne søge disse boliger og transporterer sig selv dertil.

Når vi siger ingen sulter i Danmark passer det jo ikke for hvordan måler vi på om folk er sulter. Det gør vi jo ud fra at der findes kontanthjælp, men ikke ud fra at der findes mange som ikke kan få kontanthjælp bare fordi de ikke lever op til kravene, men måske fordi de som hjemløs ingen adresse har og ikke kan overholde møder og andet som forlanges. Danmark tager nemlig ikke mere og ser på den enkelte persons ressourcer og situation, men udelukkende ud fra statistikker og andre kriterier, hvor hjemløse helt falder uden for.

Noget andet er, det er ikke fordi der ikke bliver talt og debatteret heftigt om fattigdom og hjemløshed, Behandl os ordentligt synes lige som der mangler handling, det kan jo ikke gøres med debatter, skrive en bog eller profiler sig på fattigdom og hjemløshed.

Der skal helt andre ting til, man kunne måske starte med at lære vores unge curling borger at det ikke er alt der skinner der er det bare guld.

Vi skulle måske vende vores uddannelsessystem på hovedet og se den efter, vi ved jo der er børn i første klasse som får hovedpines piller fordi de føler sig stresset, vores arbejdsmarked kunne også trænge til at blive set efter i sømmene.

Vi har i Danmark også en stor synder til at lave flere hjemløse. Rigtigt mange storbyer vil man ikke lave billigere boliger netop fordi man vil sørge for at folk fra det underste lag i samfundet ikke skal bor i storbyerne men så enkelt er det ikke. Når vi skriver underste lag, er her ikke kun tale om hjemløse men alle under en indtægt på ca. 500.000 kr. om året.

Når man er hjemløs, vil man helst holde til i storbyerne, der er det nemmere at leve på gaden og finde steder man kan overnatte uden at fryse ihjel. Som hjemløs i en by kan man nemmere finde andre hjemløse, så de hjemløse ikke udsættes for tyveri og vold.

Ulempen som hjemløs ved at skulle sove uden for storbyerne, er at den hjemløse måske skal gå 30-40 km for at komme ind til de gratis spisesteder eller hente avisen Sand som den hjemløse kan sælge og derfor ind imellem tjene lidt til et måltid mad eller andet som jo kun findes i storbyerne. For så igen senere på dagen at gå endnu 30-40 km for at sove.

Vi siger vi har problemer fordi de hjemløse efterlader urin og andet tæt på vores boliger, men har noget stoppet op og tænkt over hvor disse mennesker kan komme af med det, nå jo de skal gå måske 20 km. ud af byen for at sidde i en grøft. Hvad synes du selv?

Det er måske en ide at kigge indad for når man tager turen ned gennem Europas motorvej om sommeren og benytter de offentlige toiletter der, så vil jeg sige at vi turister er nogle forbandede svin og burde måske sammenlignes med hvad de hjemløse gør af nød, så gør vi det som turister det helt bevidst. Vil du ikke så langt, så er vi jo selv skyld i at mange ikke vil have et toilet til deres kunder og det er netop fordi de er nogle svin og ikke gør det af nød som hjemløse.

Vi burde skamme os og kigge indad i steder for at se ned på folk i nød eller situationer som de ikke selv kan klare at komme ud af.

Læs mere