Hvis folk fik den ydelse som de kunne leve af, var det overflødigt at have julehjælp

Behandl Os Ordentligt siger

Det første vi kan starte med at sige, er at hvis folk fik en ydelse de kunne leve af, ville julehjælp være unødvendigt, der er skabt et samfund i Danmark hvor man har sat ydelserne så langt ned, så det fastholder folk på offentlig ydelse og ikke får folk videre. Politikerne har sat ydelserne ned samtidig med at de forhøjer hjælpen til de store organisationer som deler julehjælp ud, men julehjælpen går kun til børnefamilier og ikke til de mange som i det daglige må nøjes med at leve af ydelsen som knap slår til og slet ikke gør at der er ekstra penge til at søge job længere væk eller på anden måde forbedre sine muligheder for at komme væk fra offentlig ydelse.

Kan måske også spørge om 1500 kr. i julehjælp er for meget til en familie, julehjælp er jo en hjælp der ydes fordi børnene kan få en gave samt man kan få det mad der hører julen til. Gav man mindre julehjælp, vil der være til mange flere der kunne få julehjælp og endda have en god jul og nyde julen sammen med familien.

Støtteforeningen Hjælp til Hjælp deler også julegaver og julehjælp ud til trængende familier

Hjælp til Hjælp går meget op i at det bliver delt ud til dem der er dårligst stillet rent økonomisk af en eller anden årsag.

Hjælp til Hjælp kikker ikke efter hvad årsagen er men ser efter hvad den enkelte families rådighedsbeløb.
Hjælp til Hjælp
synes der er alt for mange som ikke overholder kriterierne, så deres ansøgning bliver kasseret. Der mangler som regel dokumentation for de udgifter som er skrevet på juleansøgningen og det er Hjælp til Hjælp ked af, da ansøgningen så kasseres. Derfor ser Hjælp til Hjælp frem til at ansøgningerne i 2021 alle er vedhæftet med dokumentationer.

I år er der blevet doneret gaver til Hjælp til Hjælp så de har kunne uddele julegaver til trængende børnefamilier, der er kommet tilbage meldinger om familierne blev glade for at modtage gaver til deres børn, så de kan få en god og dejlig jul som så mange andre

Hjælp til Hjælp søger derfor folk som vil lave julegaver til børnene i 2021. Kik ind på foreningens hjemmesideog se hvad der er brug for.

Dansk Folkehjælp uddeler julehjælp til enlige forsørgere på overførselsindkomst. I år har rekordmange søgt.

(Rettelse: Det fremgik ikke tidligere af artiklen, hvor mange der sidste år ansøgte om julehjælp. Dette tal er nu skrevet ind. Der er tale om en stigning på 2,6 procent i forhold til sidste år og ikke en stigning på over 30 procent, som det først fremgik af artiklen.

Rekordmange børnefamilier har i år søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp.

Da fristen udløb ved midnat, havde 14.987 børnefamilier søgt om hjælpen hos Danmarks største uddeler. Sidste år ansøgte 14.600 personer, hvoraf omkring 11.400 fik julehjælp). (Kilde.tv2.dk)

Læs mere på tv2.dk