Husk kun kriminelle spørger om personlige koder

Behandl os ordentligt siger.

Det kommer bag på Behandl os ordentligt at så mange hopper med på den slags svindel

Man skal altid have i baghovedet at vigtige oplysninger fra alt offentligt, banker, finansieringsselskaber og andre kommer over e-boks

Ingen af disse beder om koder, nøglekorts tal eller lignende, det er kun dig som må bruge og kende til det for de er personlige og må ikke videre gives. Du skal bruge koder, nøglekorts tal eller lign., når du skal ind på din egen e-boks (det samme som du låser døren op til din bolig når du kommer)

Her vil du jo også synes det virker underligt hvis der står en ved din dør og siger giv mig nøglen så jeg kan låse op for dig

Noget andet der er meget vigtigt, er hvis du har glemt din taske eller pung et sted, så spær alle kort hurtigst muligt. Bliver din taske eller pung leveret tilbage, så ændre alle dine koder også selv om der ikke er forsvundet noget. Hvis du har skrevet alle koder op og haft dem i tasken eller pungen, så spær alle kort og ændre alle koder. Det er en utrolig dårlig ide at have sine koder hvor man har sine dankort eller andre betalingskort, da banken ikke dækker beløb som er hævet ved at koderne har ligget sammen med ens dankort/kreditkort.

Man skal spærre sit dankort/kreditkort fordi kortene kan bruges til at købe for på nettet eller lave andre former for kriminalitet osv.

Husk at alle koder, nøglekortstal opbevare man som nøglen til sin bolig…

Tænk dig godt om

(Opkaldet forklares med, at nogen er ved at tømme borgerens netbank. For at sætte en stopper for det opdigtede tyveri beder svindleren om adgangskoden til borgerens NemID – som derefter bruges til at få adgang til kontoen.

Det forklarer digitaliseringsdirektør i Finans Danmark Michael Busk-Jepsen. 

– Derfor er det vigtigt for mig at gentage det enkle budskab: Hvis du bliver bedt om at oplyse personlige koder som den til din NemID, så er det svindel. Det er kun kriminelle, der beder om den slags, siger han til Politiken). (Kilde. msn.com)

Læs mere på msn.com