Har vi råd til forsat at følge med eller skal vi tænke nyt?

Behandl Os Ordentligt siger

Næsten alle lærlinge på landets største sygehusbyggeri i Odense, er fra Polen og arbejder slet ikke på byggepladsen – de er ansat til at lave betonelementer på en fabrik i Poznan.

Er det i orden at når der er en kæmpestor byggeplads i Danmark, så bruger man polske lærlinge for man opfylder kraverne med hvor mange lærlinge der skal være på de store byggerier. Spørgsmålet er jo hvorfor har vi ingen lærlinge til at tage disse jobs…

Hvis det bliver godkendt, hvad skal vi så have love og regler til her i landet, hvis de lige så let kan omgås som ingenting ved at få det lavet i udlandet og derefter svine miljø og klima til ved at skulle fakta betonelementer fra Polen den Odense.

Behandl Os Ordentligt spørger hvorfor skal vi have fagforeninger der kæmper en kamp for at der skal være nogle acceptable love og regler for lærlinge og andre ansatte, når de kæmpestore virksomheder skider højt og flot på alt der heder overenskomstaftaler.

Man kan måske godt forstå flere og flere melder sig ud af fagforeningen, fordi de synes det er som at kæmpe mod vindmøllerne, ene mand…

Hovedentreprenør: Polske lærlinge er fint

(Det er de to italienske selskaber CMB og Itinera, der som totalentreprenører står for at bygge Nyt OUH. 

Tilsammen har de oprettet konsortiet OHPT, som i kontrakten med den danske bygherre har forpligtet sig til lærlingekravet på seks procent.

OHPT’s danske pressetalsmand, Christian Lemvigh, bekræfter, at man har givet grønt lys til en ordning, hvor OHPT’s underentreprenører kan oprette lærepladser i udlandet.

– Vi har indgået en kontrakt, hvor vi er forpligtet på at have seks procent praktikanter, og den agter vi at overholde. Vi har praktikanter på byggepladsen, men også i de EU-lande, hvor vores underleverandører producerer dele til hospitalet – blandt andet Pekabex. Der er ikke noget krav om, at praktikanterne skal være på selve byggepladsen, siger Christian Lemvigh). (Kilde. fagbladet3f.dk)

Læs mere på fagbladet3f.dk