Fra den 1. januar bliver det en lille smule lettere at være ledig.

Behandl os ordentligt siger:

Fra 1 januar 2020 skal du ikke mere søge job hvis du snart skal på barsel, på efterløn eller ventede på at begynde et nyt job.

Du skal ej heller tjekke opslag hver syvende dag og du mister ikke dine dagpenge eller bliver smidt ud af jobcentret

Behandl os ordentligt klapper ikke så hænderne er hudløse fordi der er sket så små justeringer på arbejdsløshedsområdet, det er jo ikke noget som rykker nogen skind af den kolde kakao men dog så fjerner det små irriterende ting det kunne gøre hverdag endnu mere utåleligt at være i som arbejdsløs

Behandl os ordentligt ved jo at hvis vi nedsætter arbejdstiden er der rigtigt mange af de love som i dag er på arbejdsløshedsområdet som bare lige forsvinder ud i den blå luft så vi bliver fri for at det bureaukrati som hersker på området

Skal ikke tjekke opslag hver syvende dag

(Tror du, flere får job hurtigere? 

– Det, tror jeg, man vil se en stigning i forhold til. Også fordi vi har en mulighed for at komme i kontakt med dem, der er blevet opsagt eller blevet ledige, i opsigelsesperioden, og det, tror jeg også, vil være en gevinst, siger Lissi Lund.

De ledige slipper samtidig for at skulle tjekke jobopslag mindst hver syvende dag. Tidligere har det været sådan, at man blev afmeldt jobcentret og ikke kunne få udbetalt dagpenge i en periode, hvis man ikke gjorde netop det).

(Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og 3F).

Læs mere på tv2east.dk