Fattigdommen stiger og stiger

”Er det den lille pige og svovlstikkerne om igen”

Der er rigtigt mange politiker og det er uanset farve og tilhørsforhold, som hårdnakket påstår det ikke er stigende fattigdom. Der var en årsag til at politikerne fik ”fattigdomsgrænsen” fjernet, så man ikke mere ud fra tal i statistikker kunne se hvor mange og hvor fattige børn er i Danmark.

Det er på tide at vi taler om fattigdom i Danmark og hvordan vi finder frem til hvor mange og hvad det vil sige at være fattig i Danmark. Politikerne gemmer sig bag ”det skal være i orden at et barn kan give en fødselsdagsgave til 25 kr. og et andet barn til flere hundrede kroner”. Politikkerne siger også at ansvaret er forældrenes og de kan jo bare tage et job eller lægge deres økonomi om. Men er der hold i den slags politiker snak…

Det er utænkeligt at et barn som kun kan give en fødselsdagsgave til 25 kr. som svare til en pose bolsjer vil deltage i en fødselsdag, hvor andre børn kommer med gave bestående af legetøj. Alle ved at legetøj er dyrt og her koster det jo mist 200 kr., så er man fattig når man ikke kan give gaver til 200 kr. i et land som Danmark?

Ligeledes lægges det jo op til at det er forældrenes ansvar, men som regel er der tale om forældre som syge og ikke kan arbejde eller i hvert fald kun kan arbejde meget begrænset. Når politikerne hele tiden skære ned i de offentlige ydelser, så er der ikke mere forældrene kan omlægge i deres økonomi uden de skal tage pengene fra medicin og mad for at deres børn kan deltage i fødselsdage.

Et barn som går i en institution uanset om det er en børnehave eller skole, så er der en del børn og skal et barn af forældre på kontanthjælp til alle fødselsdage, så vil der ca. være en fødselsdag hver måned som er en udgift på 200 kr. og så meget kan der ikke trækkes ud af en kontanthjælp. Hertil kommer der jul med julegave og god mad.

Fattigdommen i Danmark bliver tydeligere og tydeligere. Vi har igennem nogle år set det når der samles ind og deles julehjælp ud. Ligeledes brugt legetøj og tøj mv. sælges og byttes i stigende grad. Nu ses fattigdommen også i institutionerne for her kan mange pædagoger skrive under på, de er jo daglig i kontakt med de børn som kommer vi vuggestue, børnehave, skolefritidsordningen og børnehaveklassen, der ser de daglig når de tager imod dem at børn mangler helt almindelige ting som det rigtige tøj til årstiden og sund kost.

Socialdemokraterne har hurtigt meldt ud de vil hækle en hjælpe pakke sammen til fattige børnefamilie, hallo hallo vi kan ikke bruge alle de specialpakker, vi skal have noget som virkelig virker, så vi fjerner fattigdommen i sted for vi hjælper og accepter fattigdom er til stede…

Det hele ender med at organisationer skal stå som i USA for at dele pakker ud til fattige uden vi løser problemerne. Fattigdom er her og skal løses ikke overføres til en pakke til jul, en pakke til påske, en pakke med brugt tøj, en pakke med brugt køkkengrej, en pakke med brugt legetøj og så et brugt telt til dem som ikke kan klare huslejen.

Og vi har tallene fra undersøgelsen, der taler deres tydelige sprog, stigende fattigdom…

Undersøgelsen kommer, efter Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i december offentliggjorde en rapport, der viser, at antallet af børn, der lever i fattigdom, steg med 12.000 fra 2016 til 2017. I dag er der ifølge AE-rådet 64.500 fattige børn i Danmark. Tallene er udregnet efter Danmarks Statistiks grænse for relativ fattigdom.

Den stigende udvikling i fattige børn og BUPL’s undersøgelse viser ifølge Elisa Rimpler, at de seneste års beskæftigelsespolitik med indførelse af kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelse rammer børnene.

Behandl os ordentligt spørger skal vi acceptere fattigdom i Danmark? Vi ved godt at Danmark ikke mere er et velfærdsland men et konkurrenceland og at tiderne skifter til at være et land hvor vi står sammen til et land, hvor alle er dem selv nærmest. Dog er der stadig mange danskere som vil hjælpe et andet menneske og mange gør det ud fra et godt hjerte med en medmenneskelig tankegang. Det er vores håb om at vi aldrig må give slip på vores medmenneskelighed og tangen om at hjælpe vores næste. Behandl os ordentligt håber på at alle de mennesker som vil hjælpe sin næste og dermed et menneske i nød gør det og gerne gør det sammen med Behandl os ordentligt.

Læs mere: