Facebook grupper

Angående vores Facebook grupper, er der ind i mellem folk der anbefaler Advokater og private socialrådgiver/bisidder, her er lidt oplysning om hvorfor vi ikke ønsker dette.

Advokat ja eller nej

Gruppen her ønsker ikke at der lægges navne ind på advokater, da det er utrolig svært at vejlede om en advokat lige egner sig til en bestemt sag også selv om advokaten har haft andre sager.

Så derfor lige nogle råd
Vælg din advokat ud fra om dennes speciale er socialsager
Vælg din advokat ud fra om denne har haft sagen nøjagtig som din
Vælg din advokat ud fra hvor mange sagen magen til din har advokaten vundet og om det er inden for 2018 eller tidligere

Sørg for at advokaten kender til arbejdsgang og den måde de offentlige myndigheder arbejder på

Spørg også advokaten om sagen magen til din er i samme kommune som din

Det er aldrig forbudt at stille mange spørgsmål til en advokat om dennes viden og erfaringer

Lad en klar aftale med advokaten om hvad denne kan love for afgørelse. Høre du advokaten sige “jeg kan intet love”, så ville jeg tænke mig om inden man betaler en sådan advokat. Der imod siger advokaten at der er konkret det og det som du har gode muligheder eller taler til din fordel, ja så tænk over det inden du beslutter dig. Selv med sådan en udtalelse kan advokaten tabe sagen.

Skriv evt. til Behandl os ordentligt først og få vores bisidders vurdering og råd inden du tager en advokat.

I skal alle vide en advokat køre sager efter loven som gælder inden for retssystemet. Men retssystemet skal ikke tage hensyn til vejledninger fra beskæftigelsesministeriet, så derfor vil det aldrig være det samme og normalt at arbejde under for en advokat.

En advokat bruges normalt i de situationer, hvor det offentlige har lavet grove fejl/sager der høre under straffeloven og ikke fejl som kaldes menneskelige fejl. Advokaten kan gå ind i en sag når du har fået en afgørelse fra kommune og ankestyrelsen for på det tidspunkt kan du overveje at skrive enden til Ombudsmanden eller køre en retssag

Jeg håber at det vil hjælpe jer lidt. Har i spørgsmål til teksten eller jeres sag så skriv til boo@behandlosordentligt.dk