Er jobcentret en gode

Navnet jobcentre får mange til at tro, det er en instans der hjælper folk med at finde et job, der tager man så grusomt fejl

Jobcentret hjælper folk med at opgrader deres CV så det skulle blive nemmere at finde et ordinært job, fremadrettet

Nu til dags er der mange private socialrådgiver, sagsbehandler og jobkonsulenter som sammen laver et aktiveringsfirma, som så sørger for folk på kontanthjælp og syge borger kommer i aktivering, praktik eller jobafklaring, her suger vikarfirma så millioner og atter millioner af statskassen, de såkaldte refusionsmidler

Det går jo tit og ofte sådan til at den enkelte borger bliver brugt til udnyttelse, i sted for at få et ordinært job. Det sker ved at borgeren bliver sendt i arbejdsvurdering og efter flere år der som gratis i arbejde sendes borgeren hvis heldig for rehabiliteringsteamet og tilbage i praktik under ressourceforløb som tit løber 5 år på forskellige virksomheden i borgerens tro på der er en virksomhed som ønsker en ekstra medarbejder. Så er borgeren uheldig kan vedkommende sag efter 5år og endnu en gang for rehabiliteringsteamet risikerer at starte forfra i praktik og sådan fortsætte det cirkus indtil borgeren sætte bremsen i og henviser til loven.

Desværre så er der en del af disse borger som bukke under for det pres det er ikke at vide om de er solgt eller købt. Det er en liv i usikkerhed og ikke kun i forhold til job men også rent økonomisk. Nogle klare ikke dette pres fra kommunen som truer med sanktioner og andet. Den ustandselige fornemmelse af overvågning og skulle stå til regnskab for hvad man laver både i arbejdstiden, men også i ens fritid kan også være det som får bægeret til at flyde over og disse mennesker ender med at tage deres eget liv.

Behandl os ordentligt savner mere klarhed over hvorfor en person tager sit eget liv og her især når denne er på offentlig ydelse. Det burde da være af interesse for det offentlige. Siden dette ikke sker kan vi godt tænke der er en årsag til en sådan undersøgelse ikke sættes i værk.

En ud af ti overvejer selvmord
(Der er en erfaring af usikkerhed om fremtiden, uforudsigelig sagsbehandling og endeløse afklaringsforløb. Følelse af håbløshed og manglende værdighed er udbredt. Jo længere tid, man er sygemeldt, jo mere belaster tilknytningen til jobcentret livskvaliteten.

Undersøgelsen melder desuden, at mere end to ud af ti sygemeldte har tanker om, at livet ikke er værd at leve, og at knap en ud af ti personer overvejer selvmord.

Det er meget alvorlige konklusioner. Lignende udmeldinger har vi igennem de seneste år fået fra utallige syge borgeres side i forhold til reformerne af førtidspension, fleksjob og kontanthjælp, som jeg har skrevet om i nu en årrække.

Så alvorlige konklusioner burde få alle Folketingets partier til straks at melde ud, at de ville tage konsekvensen af undersøgelsen og snarest muligt reformere hele beskæftigelsessystemet helt fra bunden af). (Kilde. Altinget.dk)

Det er ganske enkelt ikke godt nok når der er folk der får selvmords tanker….

Her trænger virkelig til at blive tænkt ud af boksen ”nedsættelse af arbejdstiden” NU…

Læs mere www.altinget.dk