Er det ok statsministeren, gør dette

Behandl os ordentligt siger:

Regeringen har tænkt ud af boksen denne gang

De ansætter en ”vicestatsminister” han kommer til at side med i forskellige udvalg og har er ikke lige som andre minister under lagt ministeransvarsloven

Det vil jo sige ”vicestatsminister” ikke kan drages til ansvar selv om han godt ved det ikke er helt lovligt det han laver

Sangeren Sebastian skrev for flere år siden en sang der hedder lossepladsen bløder, den kunne vist med lethed omskrives til i dag ”Demokratiet bløder” vil endda sige demokratiet styrt bløder, tror man ramte hovedpulsåren denne gang

Vi skal jo lige tænke på politikerne har fået befolkningens stemme til at regere og styre landet, de har også muligheden for at kan trække andre folk ind i regeringen men stadigvæk er de underlagt samme regler som alle de valgte politikere som bliver minister ingen kan gå fri og alle er ministre under ansvar.

Den nye ”vicestatsminister” man sætter ind i regeringen, kommer faktisk ind at stå statusmæssigt mellem statsministeren og Dronningen, får som Dronningen nærmest straffe frihed til at gøre hvad han ønsker, det synes Behandl os ordentligt ser utrolig farligt ud og det kunne se ud til de er på vejen til at lægge demokratiet i graven med hoved og krop, kun benene stikker op endnu

Det værste er jo at man starter med at titulerer en person som ”vicestatsminister” og det er uden at ændre grundloven eller have opnået et flertal i folketinget for dette. Ydermere som der skrives om, så vil en ”vicestatsminister” kunne indføre og gøre alt uden at have statsministeren med på råd. Det ligner jo som om vi er tilbage til enevældens magt. Eller er vi ved at indføre præsident i stedet for kongehuset.

Fremtiden ser ikke lys ud for det danske demokrati som vi borger ønsker at værne om for det ser ud til politikerne vil noget andet.

 Hævet over ministeransvarsloven

 (Og der er andre udfordringer i det nye set-up. Martin Rossen bliver meget højt placeret af en ikke-folkevalgt. Og som ikke-folkevalgt er for eksempel ikke underlagt kravene om åbenhed, som ministrene er.

– Ved en minister er der jo mulighed for at se dem efter i kortene. Nu sidder der så ekstremt magtfuld en medarbejder, som også er med i politisk udvalgte udvalg, men som ikke er underlagt de samme regler. Det kommer også til at sætte pressen og offentligheden på en prøve, siger Søs Marie Serup.

 Selvom Martin Rossen reelt kommer til at fungere som en slags vicestatsminister, ifølge Søs Marie Serup, kommer han ikke til at være underlagt ministeransvarsloven,der betyder, at en minister kan straffes, hvis han/hun ikke lever op til sit ansvar og for eksempel ikke bremser ulovlige handlinger, selvom han/hun er vidende om det.

At en politisk udpeget medarbejder sidder med på den måde (i magtfulde udvalg, red.), det er banebrydende

Søs Marie Serup, politisk kommentator

Departementscheferne i de største ministerier har ministerbil stillet til rådighed. Det vides endnu ikke, om Martin Rossen, der reelt kommer til at rangere over Statsministeriets departementschef, skal have ministerbil, og hvad der ellers vil følge med af løn og personalegoder). (Kilde. www.nyheder.tv2.dk)

Læs mere på nyheder.tv2.dk