Er det fremtiden at arbejde hjemmefra

Behandl Os Ordentligt siger

Er der nogen ide og fremtid i at arbejde hjemmefra, ja det har vi meget tydeligt set her under virussen.

Det er et kæmpe plus for miljø og forurening i at arbejde hjemmefra, alle der arbejder hjemmefra, kan lade bilen stå til gavn for miljø og klima.

Det skal vi se fordelen i og lade alle der har mulighed for at arbejde hjemmefra så også får lov til at gøre det.

Nu kom det jo som lyn fra en klar himmel da mange blev tvungen til hjemmearbejde, så der har ikke været tid til forberedelser og gennemtænkning af hvad og hvordan det 100% skulle gribes an.

Der vil jo være ting som arbejdsmiljø der skal gennemgås og findes en måde at få styr på for her tænkes på medarbejderne skal have ordentlige pc, borde, stole så de sidder korrekt og ikke bliver syge, men også så de ikke sidder for længe ad gangen.

Medarbejderne som arbejder hjemmefra, skal finde en arbejdsrytme, så man har styr på hvor mange timer man arbejder og under hvilke forhold, skal man selv 100% styre hvad tid man vil arbejde eller skal der være noget som arbejdsgiveren er med til at planlægge

Har hørt fra folk der arbejder hjemmefra at det kan være utrolig svært med man ikke er en det af en social flok medarbejder, der er faktisk meget socialt på arbejdspladserne som ikke eksister når man arbejder hjemmefra, men her må der jo kunne laves en sammenkobling mellem medarbejderne, så de ikke føler de sidder helt alene, men stadig er sammen om arbejdet med de andre ansatte.

Behandl Os Ordentligt håber hjemmearbejde vil vinde rigtigt meget frem der hvor der er mulighed for at arbejde hjemmefra, så der kan blive forurenet meget mindre. Man kunne jo samles på arbejdspladsen 1 gang hver uge. Det som der kræves mest af, er de ansatte som skal lære at arbejde selvstændigt.

 Fleksibilitet afgørende
(Nøgleordet er netop fleksibilitet – at man i øget omfang selv kan planlægge sit arbejde, så det passer ind i de øvrige gøremål i ens liv.

At man kan tilrettelægge arbejdssted- og tid, så det passer til opgaverne. Og at man måske kan spare en masse transporttid. 

Hjemmearbejde skal ikke erstatte den fysiske arbejdsplads. Det skal være et supplement. Og jeg er ikke i tvivl om, at muligheden bliver et ekstra parameter i kampen om at tiltrække dygtige medarbejdere.

For vi kan se, at mange medlemmer efterspørger bedre muligheder for en ordentlig balance mellem arbejde og fritid. 

Derfor er det også afgørende, at muligheden for hjemmearbejde ikke udvikler sig til, at arbejdsgiverne eller medarbejderne selv forventer, at vi står til rådighed 24/7.

Vi skal kunne lægge arbejdet fra os – mentalt og i praksis. Noget kan vi aftale os ud af i de kollektive overenskomster og i lovgivningen.

Men man må også aftale rammer på de enkelte arbejdspladser for, hvordan man håndterer hjemmearbejde, fleksibilitet og tilstedeværelse). (Kilde. altinget.dk)

Læs mere på altinget.dk