Er alt terapi godt, som ydes på folk uden/inde for arbejdsmarkedet

(Citat fra information.dk)

Retten til psykologisk behandling blev nu en ret næsten på linje med retten til at gå til læge eller komme på hospitalet; dog med en vis egenbetaling. Men det var en nyskabelse, som har haft stor betydning for den mentale sundhed. Alt tydede på, at udviklingen nu ville gå fremad.

Men der tog vi fejl.

For også inden for sundhedssektoren har den omsiggribende højredrejning sat sig sine spor i form af økonomisk tænkning, der prioriterer genveje og lappeløsninger.

Det betyder, at behandling i sygesikringsregi ikke længere har fokus på udvikling og mening, men på tilpasning til det etablerede system; til symptombehandling, som tilpasser klienterne til magthavernes og markedets behov.

Behandl os ordentligt siger:

Det citat fra information lød i starten som sød musik i vores øre men som så meget andet blev det endnu engang til en gang sammen rørt smaddergrød

Man vil ikke hjælpe folk der er havnet i psykiatrien med psykiske lidelser, så de hurtigst muligt kommer på ret køl igen, så de for et godt liv og selv kan klare hverdagen igen

Men derimod sætter man dem i systemets spændetrøje som er rigtigt svært at slippe ud af med livet i behold, samt i det hele taget at kan klare sig selv i samfundets hårde ubarmhjertig system

Vi er sikker på hvis man ville kunne man hjælpe mange flere ud af psykiatrien, så de kunne have et anstændigt liv uden medicin og alle de bivirkninger, som gør mange mennesker endnu mere syge og hjælpeløse

Der er folk som helt sikkert skal have medicin og på ingen måde vil kunne leve uden, men der er også rigtig mange som vil kunne få et endnu bedre liv, hvis de blev behandlet med andet end medicin

Læger er så hurtige til at dele medicin ud uanset om det er en lille forkølelse for vi må jo ikke være væk bare en dag fra vores job. Psykisk syge skal hjælpes til at kunne klare dem selv i hverdagen og ikke ”bare” fyldes med medicin fordi systemet ikke har tid eller lyst til at tage sig ordentligt af de psykisk syge

Psykisk syge som bliver indlagt har det endnu værre for her kæmper de ikke kun med deres sygdom, men også med at bevare deres indlæggelse. Der er som alle ved den mangel på pladser til indlæggelse af psykisk syge. Det gør så at man på de enkelte behandlingssteder raskmelder psykisk syge i den bedste ende fordi man skal have plads til nye patienter. Kan vi tillade den slags i vores samfund….

Symtombehandling

(Det er klart, at alle, der lider af hæmmende symptomer, gerne vil være fri for dem. Men ligesom feber er ubehageligt og af og til farligt, så er feberen ikke sygdommen, men en reaktion på den. Symptomet, feberen, kan dæmpes med piller, og det kan hjælpe en tid, men det kurerer ikke sygdommen.

På samme måde kan symptomer på psykiske lidelser være meget ubehagelige og hæmmende, men de er ikke i sig selv en psykisk lidelse, de er derimod reaktioner/tegn på, at der er noget galt.

Symptombehandling kan hjælpe et stykke tid, men hvis den underliggende psykiske dysfunktion ikke bliver opdaget og behandlet, så dukker symptomet op igen – eventuelt i en ny form. Og så er det en ommer, hvilket er dyrt for det offentlige og pinefuldt for det plagede menneske.

Det er problematisk, hvis reaktioner på tab, livskriser, belastende arbejdsforhold, undertrykkelse, traumatiske begivenheder, dårlige ægteskaber osv. betragtes som fejlfunktioner, der skal fikses. For selvfølgelig kan livet af og til være en smertefuld affære, og ideen om, at det skal være problem- og smertefrit, er absurd.

Det ville være god folkeoplysning, hvis der blev skelnet mellem tilstande, der er reaktioner på ubærlige relationer og situationer og på vilkår, vi må lære at leve med, fordi de er en del af det at være menneske). (Kilde. information.dk)

Information.dk