En patients undren og en alvorlig eftertanke

En patient går til sin læge og beder om en vaccine mod lungebetændelse fordi denne patient har været på sygehuset med en langvarig lungebetændelse fordi lægen overså symptomerne.

Sygehuset oplyser patienter med 1 lunge om at sørge for at blive vaccineret mod lungebetændelse til efteråret fordi patienten kan minimere et evt. tidligt dødsfald pga. lungebetændelse. Sygehuset oplysning kom først 10 år efter at patienten havde fået fjernet den ene lunge. Patienten tænkte at det gjorde sygehuset måske fordi de ikke mente at en patient med lungekræft kunne overleve. Som patient får man mange grimme tanker fordi der er mangel på oplysninger fra sundhedssystemet.

Patienten sidder nu hos lægen og får gratis influenzavaccination og i den forbindelse spørger patienten om en vaccination mod lungebetændelse og lægen siger det er ikke noget problem, men denne kan ikke gives samtidig fordi patienten først skal hente vaccinen på apoteket, da denne er der egen betaling, men som lægen siger ”der gives jo tilskud”.

Patienten blev lam for en gratis influenza vaccine som ikke har så stor dødelighed på denne patient er gratis, mens en vaccines som har en meget høj dødelighed hos patienten pga. kræft og en lunge skal der betales for. Patienten går langsomt ud fordi det som lige blev sagt skulle vendes i hovedet.

Det er jo en selvfølge at patienten gerne vil have vaccinen, men tænker først langt senere, hvad mon en sådan vaccine koster og om patienten har råd. Der vil gå 14 dage før vaccinen kan hentes, så i 14 dage gik patienter og tænkte på om denne havde råd til at købe sig til en større chance for at overleve, hvis uheldet skulle være ude.

Patienten følte at man fra det offentliges side spiller hasard med syge menneskers liv, men hvad tænker du….

Synes du at mennesker som rammes af sygdom og får fjernet en lunge og overlever dette, skal være henvist til at hjælpen kun kan give, hvis patienten selv har råd.