Dansk kommune nedsatte arbejdstiden

Behandl os ordentligt siger:

Det har altid været en mærkesag for Behandl os ordentligt at arbejdstiden skal nedsættes på et eller anden måde så der kan komme flere ordinære job

Så derfor kan vi godt lide når Odsherred Kommune starter med 4 dages uge for deres administrative medarbejder, dem har de 300 stk. af og 292 af dem har sagt ja til at prøve med en 4 dags uge fremover

Når medarbejderne siger ja til 4 dags uge, så skal de kun arbejder 35 timer i ugen med fuld løn en lille gulerod

Behandl os ordentligt er ikke kommet med en fast model i kampen for nedsat arbejdstid. Vi mener det vigtigste er at vi får taget hul på nedsat arbejdstid, så flest muligt får afprøvet om det er noget der kan lade sig gøre på den enkelte virksomhed.

Da der ikke er 2 ens virksomheder med ens ansatte, så er det jo meget vigtigt at nedsat arbejdstid er lavet efter egen model, så den kan lykkes. Nedsat arbejdstid skal planlægges og måske kan det være en god ide at indhente oplysninger på hvordan andre har gjort det.
De ansatte kunne jo starte med at indhente oplysninger fra de virksomheder der har fået succes med nedsat arbejdstid og så fremlægge det for virksomheden gennem tillidsmanden. Men de ansatte kan jo også fremsætte ønske om nedsat arbejdstid, så virksomheden ved der er et ønske om dette.

Det er som sagt meget vigtigt for at det kan lykkes at virksomheden i samarbejde med de ansatte finder frem til en model som de mener kan fungere for alle. Der vil selvfølgelig være en tid for omstilling både for virksomhed men også for ansatte, men dem som har indført nedsat arbejdstid til dato er det lykkes at få glade medarbejdere og medarbejdere som kan producere mere og er mere effektive end før.

Så Behandl os ordentligt kan kun blive ved med at opfordre virksomhederne til at lave en model som passer dem, så de også kan få mere effektivitet og glade medarbejdere.

Vi er også sikker på når Odsherred Kommune er startet med 4 dags uge så kommer der flere kommuner lige i halen på dem

Alternativ forsøg i Allerød

(De nye arbejdstidsregler træder i kraft mandag 16.september efter et tilløb på mere end to år og vil løbe over en treårig forsøgsperiode

Aftalen betyder konkret, at medarbejderne tre dage om ugen i snit arbejder en halv time ekstra, ligesom at de e’n dag om ugen arbejder 10 timer.

Hvilken må de selv bestemme. – Timerne vil ligge mellem klokken 07.00 og 19.00. I de 37 timer ligger også to timers kompetenceudvikling hver uge 

Tiltaget er som udgangspunkt frivilligt og gælder til start med kun for HK’ere i det administrative. 292 ud af 300 har sagt ja til ordningen). (Kilde nyheder.tv2.dk)

Læs mere på tv2.dk