Danmark tjener millioner på dit blod og spyt, vidste du det

Når folk læser om hvad deres blod og spyt bruges til vil de fleste nok sige det er ok for det er jo forskning som kan gavne os alle.

Se video Hvad synes du

Har man fået foretaget en biopsiprøve
Den slags biologiske prøver opbevares på sygehusenes patologiafdelinger i fald, du får brug for dem senere. Forskere kan dog også søge om dataudtræk til brug i forskningsprojekter, hvis der er tilstrækkelig med biologisk materiale.

Har man kræft eller har haft der
Som tidligere eller nuværende kræftpatient kan man være en del af Dansk CancerBiobank, der opbevarer og indsamler blod- og vævsprøver fra patienter. Materialet bliver brugt til forskning i kræftsygdomme. For eksempel forsker man i, hvordan man kan opdage og diagnosticere æggestokkræft tidligere. Det gør man på baggrund af studier inden for cyster i æggestokken, hvor der er anvendt materiale fra biobanken.

Der hvor det begynder at gøre en utryg er jo at disse data som følger med blodprøver og spyt aner vi intet om hvor de ender. Der kan jo være tale om at disse informationer køres sammen med indhentede oplysninger fra bl.a. Google eller Facebook.

Usikkerheden og mulighederne som findes pga. den digitale verden vi lever i er uendelige og jo mere der kan findes ud af om os jo flere penge tjenes der på vores informationer. Informationerne spænder meget bredt og her kan ikke engang Hitler være med mere selv om vi altid har sagt de havde en registrering som var den bedste og mest udbredte, så de vidste alt om alle. I dag er det den digitale verden som ved alt om os og vi stort set ikke har noget privatliv mere, da alt kan hentes uanset hvad vi gør for at undgå det.

Hvis du vil undgå det skal vi melde os helt ud af samfundet og leve af det vi finder og i det fri uden fast bolig eller indkomst. Det er jo heller ikke lige frem det mest spædende.

Se video

Det er muligt at frabede sig forskningsbrug af ens prøver

Hvis man ikke ønsker at lade sine prøver blive brugt til forskning, er det muligt at tilmelde sig Vævsanvendelsesregisteret, der administreres af Sundhedsdatastyrelsen.

Her kan man vælge, at ens blod- og vævsprøver samt genetiske oplysninger udelukkende må bruges i forbindelse med ens egen behandling eller til formål, som har at gøre med ens egen behandling. Læs mere(Kilde. dr.dk)

Tjek selv og se hvad du mener om denne sag??