Corona virussens onde side har vist os vejen frem

Behandl Os Ordentligt siger.

Ikke nok med den tager menneskeliv og gør folk syge, men den gør også folk arbejdsløse.

Lande lukker virksomheder og grænserne fordi de ikke vil lade deres befolkning dø i massevis og det lyder jo fornuftigt.

Ansatte i kontorbranchen sendes hjem for at arbejde hjemmefra og andre klare jobbet fordi de kan arbejde alene eller som er udendørs job, hvor der kan holdes afstand.

Der er blevet oprettet hjælpepakker som skal gavne virksomhederne til at overleve, men det er kun de i forvejen økonomisk stærke virksomheder eller livsvigtige virksomheder som får hjælp eller lov til at holde åbent.

Tilbage står vi med rigtig mange virksomheder som falder igennem og ikke kan få gavn af hjælpepakker eller ikke har råd til at holde lukket i 3 måneder eller mere. Flere og flere bliver fyret pga. virksomhederne prøver at overleve for så til sidst at fyre alle og lukke ned.

Dem som lukker ned, er både små enmandsvirksomheder, men også meget større virksomheder med op til flere hundrede ansatte. Disse virksomheder er nogle før lukningen også havde det økonomisk svært fordi der ikke var købere nok til deres produkter. Derfor vil det være virksomheder som ikke starter op igen og dermed vil disse arbejdspladser ikke kunne genskabes.

Samfundet kan ende med en ledighed på mellem 200.000 – 300.000, hvor mange af dem ikke kan finde arbejde fordi de virksomheder som overlever, ikke kan få deres produktion op i fulde omdrejninger pga. resten af verden heller ikke er i fulde omdrejninger.

De ledige må derfor se frem til en længere periode på dagpenge og måske ende med at komme på kontanthjælp. Den eneste vej er at de selv opretter en virksomhed eller de tager vikarjob selv om der også kan blive overflod af ansøgere til vikarjob.

Når befolkningen skærer ned på deres overforbrug, så vil det ramme virksomhederne hårdt og et eller andet sted er det vel i orden at vi skal til at tænke anderledes og komme væk fra overforbrug og ødelæggelse af miljø og klima.

Chancen er der nu til at foretage en omstilling bare man også tænker på dem som rent økonomisk er dårligt stillede som dem på offentlig ydelse eller pension.

Omstillingen kunne være at alle går ned i arbejdstimer og ud over det, så begynder virksomhederne at producerer mindre men mere miljø og klima venlige produkter.

Med nedlukningen af landet og grænser har vi set hvilken indflydelse befolkningen har på virksomhedernes overlevelse. Så undlad igen at blive storforbruger og vis virksomhederne vejen til et bedre miljø og klima og dermed for fremtidens overlevelse.