Borger!! Accepter ikke alt der sker i byerne

Behandl os ordentligt siger:

Teknologien er fint hvis den bliver brugt rigtig, til at nedsætte forbruget af vand, varme og andet som kan være til gavn for den enkelte borger rent økonomisk, men for samfundet ved at der forbruges mindre energi og dermed til gavn for miljø og klima

Nå artiklen heder ”Borger!! Accepter ikke alt der sker i byerne” dermed mener Behandl os ordentligt at borgerne ikke skal accepter alt inden for den nye teknologi. Der er jo også bagsider ved den ellers så gode teknologi. Som borger ved du ikke hvad dine data bliver brugt til og i hvilke sammenhæng.

De nye teknologier er som regel forbundet med et trådløst net og det vil sige der er uanede muligheder for at koble det til som man finder, kan være nyttigt for en kommune eller stat.

Behandl os ordentligt mener det er utroligt vigtigt borgeren følger med i hvad det er for data og hvem der benytter sig af borgerens data for slet ikke at tale om hvad borgerens data bruges til. Når der er tale om trådløst net, så ved vi jo at sikkerheden ikke altid er den bedste og derfor kan et sådan trådløst net måske hackes eller på anden måde benyttes til overvågning. Teknologien udvikler sig dag for dag, så det kan være svært at følge med også for kommuner og stat, så derfor er det vigtigt borgerne også følger med

”Et forsøg”

En mand køber en ny telefon han installerer Facebook og google under et dæknavn og han skriver en masse om hunde (han kan ikke lide hunde men har kat) det første der sker da han kommer på Facebook er at han modtager reklamer for hundemad samt han bliver anbefalet at blive venner med de venner han har på hans normale telefon, det kan undre en nor Facebook og google siger de ikke overvåger, det kan man så selv bestem hvad af delene man vil tro på men det virker besynderligt

Tænk over hvad de teknologiske tiltag kan bruges til at sig fra, hvis der er grund til bekymring eller det kan gribe ind i retten til et privatliv uden overvågning

Fremtiden er her på godt og ondt
(Men teknologierne eksisterer ikke kun i showrooms og demonstrationsprogrammer. På Frederiksberg har kommunen installeret et net af vand- og varmemålere, som er forbundet til et trådløst net, der dækker hele kommunen. Det skal spare borgerne for ekstraregninger til vand og varme og klimaet for unødig belastning.

CITAT

”Hvilke rationaler driver, hvilke data indsamler man, og hvad bruger man dem til? Hvor meget tænker man over at få styrket borgere og styrket miljø i byrummene? Og hvor meget tænker man i sikkerhed og kontrol?

Rikke Frank Jørgensen Seniorforsker, Institut for Menneskerettigheder”

Men det øgede brug af data har også sine kritikere, der er bekymrede for, om den øgede brug af data gør borgernes situation bedre:

“Det offentlige bliver hele tiden stærkere ved øget brug af data. Jeg stiller spørgsmålstegn ved, om vi faktisk også får styrket borgersiden. Teknologi kan sagtens bruges til, at vi bliver bedre til at tage vare på hinanden i byrummet, eller man kan bruge det til orwellsk kontrol. Det er kun vores egne stopklodser, der sætter grænserne der,” siger Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder. (Kilde. altinget.dk)

Læs mere på altinger.dk