Blå Kors hjælper unge hjemløse: “Systemet gør ikke nok”

Behandl Os Ordentligt siger

Man kan kun synes det er prisværdig det blå kors gør for unge hjemløse, men når det er sagt vil Behandl Os Ordentligt sige det er et meget fattigt samfund som skaber mange hjemløse i alle aldre og køn

Kan sådan et lille land som Danmark have så store problemer med at skabe et samfund som kan fungere på sådan en måde at der ikke bliver flere og flere hjemløse, men færre og helst slet ingen.

Der må være noget som er sygt i samfundsstrukturen siden det kan blive ved at skabe hjemløse. Årsagen må jo være at flere har deres på det tørre og ingen børn som kan ende som sofasurfere. Når antallet er flertallet, så er det dem som bestemmer og ud fra det laves lovene og de svage i samfundet ført ud på et sidespor.

Der skal tænkes meget ud af boksen og ses på alt fra skole, alle former for uddannelse, arbejdsformer, boligformer, fritidsformer og mad

Vi skal ikke over i privat, foreninger og familien når det gælder om at hjælpe de hjemløse og gøre deres liv meget bedre samt få dem hjulpet på ret køl igen, det skal vores samfund kunne rumme fremadrettet

Vigtigt tillidsbånd

(De fleste unge hjemløse på Sidesporet er mellem 18 og 29 år, men der er også enkelte, der endnu ikke er myndige endnu, fortæller Lone Zeidan. Projektet er, ifølge lederen, til for mere end bare at mætte sultne unge maver.

“Vi har skabt et tillidsbånd mellem os, så det har en kæmpestor betydning, at det er nogle stabile folk, der har lyst til at komme for at være sammen med dem. Og jeg siger lyst, fordi vi gør det udelukkende, fordi vi har lyst til at være sammen med dem – ikke fordi vi skal,” slår Lone Zeidan fast.

Der er også en vegatarversion af den lune ret til de unge, der foretrækker det. I køen til maden står en ung fyr iklædt et blåt adidas-sæt fra top til tå.

“Med kød, tak,” lyder det høfligt fra den unge mand, som rækker ud efter den fyldte skål af mad, inden han trækker sig tilbage i mørket til de andre unge, der sidder skjult i mørket). (Kilde. aarhus.lokalavisen.dk)

Læs mere på aarhus.lokalavisen.dk