Behandl os ordentligt tager afstand fra

Danmarks Radio laver et eksperiment’Fri os fra kontanthjælp’ hvor man vil forsøge at få 4 kontanthjælpsmodtager i ordinært job, tanken med at folk skal hjælpes til at finde et arbejde er meget god.

Det er jo at spille russisk roulette med folk når man begynder at lave realityprogram om at få folk i arbejde. Danmarks Radio vil være med til at udstille folk på kontanthjælp og dermed være med til at der rundt om i landet vil blive peget fingre ad dem der ikke kan komme i job, noget forbandet svineri mener Behandl os ordentligt.

At man har mistet sit job og ikke lige kan finde et nyt job, er noget meget personligt og følsomt noget som man ikke udstiller i Tv til offentligt beskuelse, det virker jo nærmest som en digital ”træhest”

Dem der ikke lige skulle vide hvad en træhest er, kan vi fortælle det var et stativ lavet af træ som stod på torvet i gamle dage, hvor man satte folk på der havde lavet et eller andet de ikke måtte. – Her kunne folk så gå forbi og håne dem på træhesten, nogen spyttede efter dem, smed natpotte indhold på dem

Det er jo ret forskrækkeligt vi er nået hertil i 2018 at vi ikke er blevet klogere end man vil lave den slags Tv-underholdning så folk kan side hjemme i deres bløde møbler og bliver fyldt med løgn om at se jo let det er at finde job. Næste gang bliver det måske de handicappede, psykisk syge, alkoholikerne, misbrugerne eller hvad med dem ældre som ikke kan få skiftet ble. Hvor går grænsen for hvem som skal udstilles og latterliggøres.

I den virkelige verden er største tallet på kontanthjælp folk som er syge og/eller er helt uden uddannelse som måske har arbejdet i få eller mange år og derfor ”bare” er slidt ned. Dem vil det gå ud over ved at sende et realityshow som dette.

Vi ved jo alle hvis Tv laver den slags eksperimenter og rejser rundt til virksomheder og spørge om de vil ansætte dem der er med i programmet, så er der jo mange virksomheder som siger ja fordi det er gratis reklame og et godt brand som sælger nu til dags. Det vi ikke ser i dette realityshow, er hvad der er lovet virksomhederne og hvilke aftaler der er indgået med virksomhederne inden programmet start.

Behandl os ordentligt spørger, hvad så når Tv-projektørerne er slukket og der er gået et stykke tid og dem fra tv-programmet ‘Fri os fra kontanthjælp’ måske bliver fyret, så vil det straks lyde, ”ja vi tænkte nok de ikke gad lave noget, nu har Tv endda brugt mange penge på at få dem i arbejde og så skider de det hele væk”. Altså det er kontanthjælpsmodtageren der får en lussing mere, ingen taler om virksomheden som kun tog dem i job fordi Tv-projektørerne var rettet imod dem, der er ej heller nogen som tænker over Tv lavede udelukkende tv-udsendelsen fordi de gerne vil have et højt seertal til deres reality udsendelse.

Vi burde alle boykotte den slags udsendelser for at vise vi har social forståelse og en menneskelig tankegang.

Men nej mange æder den slags rådt og usødet og slikker sig endda om munden

Læs mere