Ældre arbejde længere

Siger Beskæftigelsesministeren i sin nye pressemeddelelse, det lyder jo nærmest som om træerne vokser op i himlen og kan det helt passe?

”VIVE har også undersøgt, hvorfor nogle ældre vælger at blive i jobbet. Det handler blandt andet om at være tilfreds med sin arbejdstid, at opleve, at man har indflydelse på opgaver, at man kan leve op til kravene i jobbet og kan bruge sine kompetencer, samt at der er et godt arbejdsmiljø, både fysisk og socialt”.

(kilde: VIVE)

Behandl od ordentligt tager den pressemeddelelse med en gram salt. Vi har hørt mange indslag både i tv og fra andre medier at når man spørger folk som er lige før den nuværende folkepensionsalder og yngre så tager mange af disse mennesker smertestillende medicin for at kunne klare en dag på jobbet. Det vil sige at når vi ser på hvor store mængder af smertestillende medicin som købes i håndkøb med det som vi høre i tv og andre medier stemmer godt overens med at her er tale om folk som kun kan gå på arbejde når de har indtaget en mængde smertestillende medicin. Så det kunne være at beskæftigelsesministeren heller skulle stille det spørgsmål. I dag er der mange som selvmediciner sig selv med håndkøbsmedicin og med cannabis og and euforiserende stoffer, for at kan holde til at arbejde. Denne problematik ønsker politikerne ikke at se eller høre om.

Vi ved også at hovedparten af de folk der er på arbejdsmarkedet, deres identitet er lig med deres arbejde og det gælder både i familien og vennekreds,bor de i en mindre by bliver de også målt og vejet på deres job meget mere end hvilken person de er, så man forstår godt mange ikke tør give slip på deres arbejdsliv.

Det starter jo allerede tilbage i barndommen, vis hvad du kan og hvad du vil så du kan begå dig på arbejdsmarkedet og det forsætter gennem skole, ungdomsliv og når du så kommer på arbejdsmarkedet og får job, kæmper du for at være den bedste og aldrig ryge ud af arbejdspladsen. Vi har set folk som hellere vil gå ned i løn end at finde et nyt job fordi usikkerheden om hvor de så kommer hen eller kan finde et job lægger så stort et pres på det enkelte menneske at det gør dem utrygge og bange for at miste en vennekreds og deres identitet.

Man har aldrig lært nogen at blive senior og opleve den del af livet og måske tur finde nye venner og lære nyt om sig selv. Prøve at have en interesse, hobby at gå og pusle med, have tid til at nyde ægtefælde, ven, veninde og kæreste eller tid til børn og børnebørn, ja måske lære sine børnebørn at flyve med drage binde råbåndsknob, strikke og hækle og hvad ved vi af gode og sjove ting. Noget som børn og børnebørn i dag har mistet, er at bedsteforældre fortæller dem om deres barndom og hvordan deres forældre, barndom og ungdom var eller hvordan de mødte deres første kærlighed eller deres partner som så blev til børnenes og børnebørnenes bedstefar eller bedste mor.

Har man et vældfærds samfund burde det også måles på hvor gode folk har det i deres seniorliv…

Behandl os ordentligt kunne tænke sig at jobbet ikke bliver ved med at være ens identitet, men at man lære folk at der også er et liv uden for jobbet. Vi ved godt at det som politikerne gerne ser, er at alle skal arbejde fra de fødes til de dør, men sådan kan nu en gang en virkelig verden ikke fungerer. I en virkelig verden har man som menneske brug for at være en del af samfundet og samfundet er nu en gang ikke kun jobbet, men også meget andet som passe sine børn, børnebørn, ældre og ikke mindst få sig nogle gode sunde interesser sammen med andre end dem man til daglig er omgivet af og med på jobbet.

Derfor mener Behandl os ordentligt at vi bør lære folk at få sig et godt seniorliv og derfor er vi også imod at vi skal arbejde til vi dør eller er så invalide at vores hverdag kun kan foregå på et plejehjem eller sygehus til vi så dør.

Behandl os ordentligt vil gerne fortælle om hvordan man kan få et godt seniorliv eller et godt fritidsliv. Så brug os hvis du ikke ved hvad du ska bruge din tid til og på når du er eller bliver pensionist.

Beskæftigelsesministeriet